Libertatea: Salarii uriașe în Poliția Locală București. Cum răspunde Primăria Capitalei

DE Mircea Marian | Actualizat: 28.11.2019 - 19:14

Potrivit unui document publicat de Libertatea, directorul general al Poliției Locale București câștigă 15462 de lei pe lună, salariul net, fără sporuri. La această sumă se adaugă norma de hrană, spor de condiții vătămătoare și, eventual, o indemnizație de 50% pentru doctorat.

SHARE

Pentru comparație, fostul șef al Statului Major General, Nicolae Ciucă, avea un salariu de circa 16.500 de lei pe lună, puțin peste netul șefului poliției locale a Capitalei. Cu sporuri, șeful poliției Capitalei, câștigă mai bine decât șeful militar al Armatei Române. 

Un șef serviciu sau un șef de birou din poliția locală poate încasa în jur de 11.800 de lei pe lună. Un polițist local principal ajunge și la 6.500 de lei.

Cel mai mic salariu în poliția locală este de 3397 de lei, pentru un muncitor necalificat. Un șofer primește 3487 de lei pe lună, arată documentul publicat de Libertatea. Norma de hrană este de 32 de lei pe zi. 

Primăria Capitalei: Nu Gabriela Firea stabilește salariile

Primăria Capitalei a trimis redacției Newsweek România a trimis următorul drept la replică: 

„Articolul publicat de cotidianul Libertatea conţine o serie de informaţii inexacte şi calomnioase, care induc în eroare opinia publică şi aduc grave prejudicii de imagine atât Primăriei Municipiului Bucureşti cât şi Primarului General, Gabriela Firea.

În primul rând, nu primarul general, Gabriela Firea, stabileşte salariile angajaţilor Poliţiei Locale, salarizarea funcţionarilor publici şi a personalului contractual fiind stabilite prin hotărâre de Consiliu General al Municipiului Bucureşti, conform legislaţiei în vigoare!

Potrivit Legii-cadru nr.153/2017, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual (...) din instituţiile şi serviciile publice de interes local, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi, în conformitate cu aceeaşi lege, nivelul veniturilor salariale se stabileşte fără a depăşi indemnizaţia lunară a viceprimarului municipiului Bucureşti.

Mai mult decât atât, în materialul de presă se face o confuzie gravă, intenţionată sau nu, între salariul NET şi salariul DE BAZĂ. Pentru corectă informare a opiniei publice vă informăm că în grila de salarizare sunt stabilite salariile de bază (venitul brut) al acestora şi nu venitul salarial net (cuantumul net), aşa cum a fost prezentat în articol. Mai mult, diferenţa între salariul de bază (venitul brut) şi venitul salarial net (cuantumul net) se face printr-o taxare conform prevederilor legale, respectiv contribuţie CASS - 10%, contribuţie CAŞ - 25% şi impozit pe venit -10%.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te