Suporterii tricolori, explicație ridicolă pentru momentul de reculegere pe care l-au stricat

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.09.2019 - 16:02

Cei peste 50.000 de suporteri ai naționalei, alături de jucătorii lui Cosmin Contra, au intonat imnul României, iar apoi a fost ținut un moment de reculegere în memoria fiicei lui Luis Enrique, la meciul România-Spania de pe 5 septembrie.

SHARE

Momentul de reculegere pentru fiica fostului mare jucător și antrenor Luis Enrique, decedată din cauza cancerului la doar 9 ani, a fost stricat de galeria tricolorilor, de la peluză, care au aprins tocmai atunci torțe și au făcut gălăgie.

Restul stadionului a reacționat, huiduindu-i pe cei din galerie, iar asta a stricat și mai tare momentul de reculegere. 

Totuși, la final, suporterii prezenți pe Arena Național au aplaudat, în semn de respect pentru Luis Enrique. 

De altfel, startul partidei a fost amânat din cauza suporterilor care au aruncat cu torțe în teren.

Multă lume, inclusiv presa din străinătate, a reacționat scandalizată de situația rușinoasă, iar membrii galeriei care l-au provocat, în loc să își ceară scuze s-au adâncit și mai rău în ridicol. 

Pe pagina de Facebook „Uniți sub tricolor”, a galeriei naționalei de fotbal, aceștia au scris:

Ulterior, au revenit cu un comentariu, pe aceeași rețea de socializare: „Nu că am avea de ce să dăm explicaţii celor ce comentează din faţa tastaturii, însă ţinem să precizăm că momentul pirotehnic a fost început înaintea momentului de reculegere după cum se poate observa în acest rezumat.

Despre presa romană şi formatorii de opinie am mai tot discutat, nu are rost să vă amintim că toţi sunt făcuţi din acelaşi putred aluat.

Nu am avut vreo intenţie să stricăm un moment solemn ce nu a fost anunţat în prealabil, am avut un moment spontan înaintea începerii jocului pentru a evita veşnică eticheta de vinovaţi pentru meciurile cu porţile închise.
Acesta este stilul nostru de viaţă şi de manifestare, suntem mereu prezenţi, suntem mereu ultra' şi nu ne veţi opri niciodată!”, au scris aceștia pe pagina Uniți sub tricolor.

Argumentul galeriei este însă fals, pentru că momentul de reculegere a fost anunțat pe toate canalele cu cel puțin trei zile înainte de meciul România Spania.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.