Mărturie din salonul COVID: „Te doare tot în tine și simți că îți iese foc din nas și din trahee…”

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 22.07.2020 - 20:48
Ana- Maria Ciaușu// Foto: Presshub.ro

„De zece zile, viața Anei Maria s-a schimbat radical. Treptat, normalitatea ei, care semăna mult cu a noastră, a devenit un program complex care cuprinde perfuzii, antibiotice, antivirale, anticoagulante.

SHARE

Zilele îi sunt împărțite în fracții terapeutice și nopțile i s-au transformat în insomnii. Singurii ei interlocutori sunt asistentele medicale, răpuse și ele de oboseală și de stres”,  scrie jurnalista Carmen Dumitrescu, într-un reportaj pentru Presshub.ro.

La doar 42 de ani și fără mari probleme de sănătate, Ana Maria nu se aștepta să devină pacientă a unui spital suport COVID. În primul rând, pentru că se protejase întotdeauna și pentru că a luat foarte în serios amenințarea. Evident, așa cum spune și ea, nu ajunsese să se spele în clor sau să arunce hainele la intrarea în casă, dar purta cu sfințenie mască și mănuși. Și totuși s-a infectat.

Ana Maria a vrut să-și împărtășească experiența direct de pe patul de spital, pentru că a văzut și ea creșterea semnificativă a numărului celor care nu cred în existența bolii. Iar asta o sperie aproape la fel de mult ca durerea pe care o simte în tot trupul de mai bine de o săptămână.

Ana Maria Ciaușu: „Pe 13 iulie am primit vestea că sunt infectată cu COVID, în urmă cu câteva zile intrând în contact cu o persoana confirmată. M-am izolat la domiciliu, așteptând procedura de testare. Rezultatul testului a fost șoc pentru mine, pentru că nu prezentam niciun simptom. Am luat decizia, împreună cu medicul de familie și cu cel de pe ambulanță să urmez tratamentul acasă. Sunt un om foarte altruist, chiar am crezut că nu e corect ca eu, căreia nu îmi curgea nici nasul, să ocup patul de spital al unui om care are nevoie de oxigen. Și așa a fost până marți după amiaza…

Un șoc emoțional personal foarte puternic. Asta s-a întâmplat. S-a declanșat un atac de panică extrem de violent pe care nu l-am mai putut controla și așa am ajuns în spital… Asta ca o etapă de început.

În același timp, deși intrasem în contact cu familia mea, cu colegii și deși întâlnirile au fost foarte responsabile, m-a înnebunit spaima că eu, fără voia mea sau fără sa știu la momentul acela, aș putea sa infectez pe cineva… Zilele de așteptare ale testelor lor au fost un calvar pentru mine… Mulțumesc lui Dumnezeu, nimeni nu a fost pozitiv…

Citește reportajul integral pe Presshub.ro

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.