PSD se reîntoarce la șefia spitalelor din București. Ajutat de USR

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.06.2022 - 15:58
Bogdan Furtună, noul manager al Spitalului Colțea

De la începutul lunii mai, Bogdan Furtună, fost om de încredere al Gabrielei Firea, este noul manager al Spitalului Colțea din București. El a fost instalat în funcție de viceprimarul Horia Tomescu, de la USR, cu acordul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

SHARE

Tomescu a preluat atribuțiile de la Nicușor Dan pe 7 martie 2022 și până acum a făcut trei numiri, toți trei fiind oamenii PSD: Cristian Plută director general la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB), Oana Sivache director general adjunct la ASSMB și Bogdan Furtună manager la Spitalul Colțea.

Furtună este un apropiat al PSD, el fiind promovat pe poziția de director medical la Spitalul Colentina de nimeni alta decât...Gabriela Firea.

Citește și: 

EXCLUSIV Recrutor pentru Legiunea Internațională: Vă încurajez să veniți și să luptați în Ucraina

VIDEO De ce crede Kasparov că oamenii lui Putin nu vor duce la îndeplinire ordinul unui atac nuclear

Bogdan Furtună este asociat majoritar, conform declarației sale de interese din 2019, la Centrul Medical Dr. Furtună Dan SRL, o rețea de clinici medicale din București ce oferă servicii pentru 20 specialități medicale.

Când a fost adus la Spitalul Colentina, și-a cesionat părțile sociale mamei sale. Cu toate acestea el continuă să reprezinte clinica la diferite evenimente. Unul dintre acestea este cel al Senatului Științific al Fundației „Dan Voiculescu”, care a coordonat studiul „Evaluarea stării fizico-emoționale post pandemiei Covid 19, în rândul seniorilor din România”.

Bogdan Furtună i-a luat locul în fruntea Spitalului Colțea lui Paul Iordache, numit interimar în luna iulie a anului trecut.

Val de pesediști la ASSMB

Pe de altă parte, la ASSMB au promovat concursurile de angajare toți pesediștii detașati de vremea Gabrielei Firea.

Acestora le-a încetat detașarea în ianuarie 2020, odată cu ordonanța de urgență a Guvernului care a interzis transferul de la privați la stat.

Este vorba de zeci de persoane, pe care fostul director al ASSMB, Vasile Apostol, nu i-a dorit în funcții pe motiv că sunt prost pregătiți profesional, după cum ne-au precizat surse medicale.

În acest timp în USR București este o stare de tensiune, pentru că membri de partid nu au loc să se angajeze în sectorul medical din cauza pesediștilor, sprijiniți, culmea, de viceprimarul Capitalei Horia Tomescu, de la USR.

Acesta nu a răspuns tentrativelor Newsweek România de a-i lua un punct de vedere pe această temă. Îl vom publica în măsura în care ne va parveni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.