Proxeneții români din Spania și-au tatuat numele pe tinerele exploatate ca să se știe că-s ale lor

DE Adrian Costin | Actualizat: 09.12.2022 - 18:42
Proxeneții români din Spania și-au tatuat numele pe tinerele exploatate în condiții mizere ca să se știe ale cui sunt Foto: Policia Nacional

Rețelele de prostituție conduse de români au îngrozit Europa chiar și în plină pandemie de COVID, cu toate restricțiile impuse de autorități. Cruzimea cu care proxeneții se poartă cu femeile pe care le exploatează fără pic de milă. Însă mereu se găsesc alții să le ia locul.

SHARE

Infractorii români controlează de mulți ani o mare parte din rețelele de prostituție din Spania. O dată la câteva luni, zeci de femei sunt eliberate din sclavie, iar cei care le exploatează sunt arestați.

Citește și: Din înțelepciunea luptătorului Sandu Lungu: Am venit pentru libertatea mea în loc să mânănc sarmale

Este deja cunoscut cazul fraților Sândulache, condamnați la condamnați la un total de 181 de ani de închisoare într-un amplu dosar în care sunt acuzaţi de trafic de carne vie, prostituţie forţată şi spălare de bani.

Citește și: VIDEO Interlop protestatar, săltat când trăgea de fiare: Nu plecăm până nu mutilăm un jandarm

Fetele pe care le exploatau erau forțate să transporte droguri în vagin, puse să mânânce bani și violate, iar unaia dintre ele i-au tăiat o mână și au bătut-o cu ea.

Citește și

Forțate să transporte droguri în vagin, puse să mânânce bani și violate. Ororile clanului Săndulache

Anul trecut, în primăvară, clanul Didilă din Giurgiu ajungea în arest după o acțune comună a autorităților din România și Spania. Mai multe femei, exploatate în Girona, erau eliberate atunci și reușeau să povestească ororile prin cre au trecut. Una dintre ele fusese pierdută de un interlop în favoare altuia în urma unui stabor. Șefii clanurilor o trataseră ca pe un obiect ce poate fi tranzacționat.

Proxeneții români și-au tatuat numele pe femeile pe care le considerau proprietatea lor

La numai un an după ce părea că rețeaua de prostituție condusă de români în Girona a fost desființată, o nouă acțiune comună româno- spaniolă dezvăluia alte grozăvii în plină pandemie de COVID.

18 femei erau înghesuite într-un apartament mizer din Girona, acolo unde erau umilite, amenințate și bătute de proxeneții români. Printre acestea erau și femei însărcinate, obligate să se prostitueze în continuare, dar și o minoră. 

„Unele victime erau marcate în diverse părţi ale corpului cu tatuaje de pe care se putea citi numele proxeneţilor şi de asemenea, semne de identificare pentru alţi proxeneţi din zonă”, a explicat Celia Munoz, purtător de cuvânt al Poliţiei Naţionale din Spania.

Femeile erau obligate să dea aproape tot ce câștigau proxeneților iar aceștia își afișau bijuteriile și mașinile de lux pe rețelele de socializare.

Fetele fuseseră racolate prin metodat "Lover boy", apoi prin constrângere și agresiune fizică, au fost transferate în Spania, Marea Britanie, Danemarca și Germania, unde au fost forțate să se prostitueze.

Proxeneții erau din Giurgiu, București și Galați. O parte dintre membrii clanului fuseseră arestați cu un an înainte, dar afacerea a fost preluată și dusă mai departe.

La operațiunea coordonată de Europol au participat 180 de polițiști din Spania și România. În cele două țări, ei au reținut 19 indivizi și au confiscat mii de euro, bijuterii și bunuri folosite pentru cântărirea, dozarea și ambalarea drogurilor. Pe lângă proxenetism, bărbații sunt acuzați de trafic și consum de droguri, dar și spălare de bani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te