Protestul transportatorilor și al fermierilor continuă. Dorințele, acceptate doar din gură la Guvern

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.01.2024 - 08:35
Protestul transportatorilor și al fermierilor continuă. Dorințele, acceptate doar din gură la Guvern - Foto: Facebook

Protestul transportatorilor și al fermierilor continuă și luni după ce manifestanții nu au găsit o înțelegere care să fie pusă în practică la Guvern. „S-au acceptat toate revendicările, dar nu se poate rezolva niciuna”.

SHARE

Protestul transportatorilor și al fermierilor va continua pe termen nelimitat, conform declarațiilor unui reprezentant, după ce discuțiile cu oficialii de la Ministerul Finanțelor nu au adus niciun acord.

Protestul transportatorilor și al fermierilor continuă. Dorințele, acceptate doar din gură de Guvern

În ciuda faptului că toate revendicările au fost acceptate formal, protestatarii susțin că nicio cerere nu poate fi implementată din cauza limitărilor impuse de legislația europeană, prin acorduri asumate de România la Comisia Europeană.

În urma întâlnirii cu ministrul Finanțelor, unul dintre reprezentanții protestatarilor a subliniat că autoritățile nu au reușit să găsească soluții pentru reducerea cheltuielilor bugetare în diverse domenii. El a declarat că protestul va continua până când autoritățile vor recunoaște incapacitatea lor de a gestiona eficient țara.

Protestatarii au evidențiat că, deși au avut revendicări specifice în sectoarele agricol și de transport, singura cerere acceptată a fost cea referitoare la reinvestirea profitului în ferme și în transport. Cu toate acestea, ei au criticat faptul că oficialii nu au putut justifica modul în care statul gestionează banul public, considerându-i incompetenți în administrarea fondurilor.

Citește și: VIDEO Protestarii români au blocat Vama Siret. Niciun camion din Ucraina nu mai trece. Care e cauza?

„S-au acceptat toate revendicările, dar nu se poate niciuna, concluzia. Deci s-au acceptat toate, dar nu se poate niciuna. Totul se motivează pe Comisia Europeană, totul se motivează pe motive legislative, deci suntem oamenii care PNRR și tot așa ceva, ne trimite domnul ministru la cei care au scris PNRR și PNS, și toate celelalte.

Noi am muncit, repetăm, noi am muncit în țara asta, n-am avut când face legi și era de datoria dumnealor să poată face aceste legi”, a subliniat protestatarul, potrivit B1TV.

Protestul transportatorilor și al fermierilor blochează traficul în Afumați

Circulaţia este restricţionată pe prima bandă, pe ambele sensuri, în localitatea Afumaţi, judeţul Ilfov, fiind ocupată de autocamioane, în contextul protestului transportatorilor, a anunţat, luni dimineaţă, Centrul Infotrafic.

Citește și: Cum s-au încheiat protestele transportatorilor? Problemele în trafic vor continua

"Se estimează ca aceste proteste să continue şi pe parcursul zilei, existând posibilitatea ca traficul să fie îngreunat în anumite zone din ţară, în special pe şosele de centură ale marilor oraşe sau la intrările în acestea.

Recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la restricţiile de trafic, să evite zonele cu manifestaţii, alegând rute alternative, şi să respecte indicaţiile poliţiştilor care desfăşoară activităţi în teren de fluidizare a circulaţiei!", au precizat reprezentanţii Infotrafic. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te