Primarul Mihai Chirica, la braț cu soția interlopului Petronel Corduneanu la un parastas în cimitir

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.11.2021 - 16:53

Parastasele organizate la Cimitirul Eternitatea din Iași au devenit evenimente mondene la care se face o adevărată paradă a modei, și de la care primarul Mihai Chirica este nelipsit.

SHARE

La unul dintre parastase, organizat de avocata Gianina Poroșnicu, primarul Mihai Chirica   s-a fotografiat la braț cu Alina Filip, soția lui Petronel Corduneanu, unul interlopii periculoși ai României.

Citește și: Cum a ucis românca Diana cu „respirația diavolului" un campion irlandez la dans pentru a-i lua banii

În imagine, toți participanții sunt îmbrăcați elegant și cu zâmbetul pe buze. La acel parastas cineva cântă la un pian chiar în cimitir. Imaginile au fost postate pe contul de Facebook al Alinei Filip. 

Citește și: Richard, asasinul lui Emi Pian, și frații Ciprian și Grațian Pian, cât pe ce să scape din arest

Alina Filip, soția lui Petronel Corduneanu era ridicată de polițiști în urmă cu câteva luni pentru că a încercat să influențeze martori care dădeau declarații împotriva soțului său.

Alina Filip (stânga), soția lui Petronel Corduneanu, participă la parastasele organizate de Gianina Poroșnicu (centru) în Cimitirul Eternitatea. Foto: Facebook

Scandal între frați și soții în clanul Corduneanu

Afacerile dubioase ale clanului Corduneanu au ajuns să-i învrăjbească chiar și pe frații și nevestele care fac parte din acest grup. Adrian Beleaua Corduneanu și soția lui, Ramona, o acuză pe Alina Petre, soția lui Petronel Corduneanu, că ar fi păcălit un proprietar din Iași.

Citește și: Pardalian, Piedone, Paris, Țane și Nat din clanul Sadoveanu, sub control judiciar pentru șantaj

Alina și Petronel Corduneanu sunt cercetați într-un dosar penal după ce ar fi șantajat o femeie din anturajul său care scotea bani proveniți din fapte ilegale. Pentru a li se pierde urma, banii erau trimiși prin Western Union.

Citește și: Hoți români, acuzați că au readus COVID în Islanda: Au fugit din carantină și au infectat polițiștii

La un moment dat, femeia care scotea banii a refuzat să mai facă acest lucru, iar Petronel Corduneanu a amenințat-o că o bate dacă nu continuă să îi facă acest serviciu.

Banii respectivi ar fi provenit din diferite activități ilicite care s-ar fi desfășurat în diverse state din Europa.

Alina Filip, soția lui Petronel Corduneanu, susține că se simte șantajată și că nu ar fi prima dată, după ce a cumpărat o casă în cea mai scumpă zonă Iașului. Casa are o suprafață mică, de 33 de metri pătrați, și se află pe strada Sfântul Andrei, acolo unde prețurile sunt printre cele mai mari din Iași.

Citește și: Cum a căzut interlopul Dorel Chiroaica, membru marcant al grupării Garda de Fier

„Vreau să clarific o situație. Sunt amenințată și șantajată de familia soțului meu după ce am cumpărat o casă pe strada Sfântul Andrei. Casa respectivă am cumpărat-o legal, fără să păcălesc pe nimeni. Am plătit aproximativ 900 de euro pe metru pătrat. Acum, Adrian Corduneanu postează pe Facebook tot felul de filmulețe în care mă denigrează. Casa respectivă a vrut să o cumpere și el, iar acum ar vrea să plătesc în plus pentru ea”, a spus Alina Filip.

Infracțiunile lui Petronel Corduneanu

În 2010, Petronel Corduneanu a fost arestat într-un caz cercetat de DIICOT. Interlopul făcuse o rețea de cerșetori și hoți de buzunare trimiși în vestul Europei. Conform rechizitoriului, câștigurile totale au depășit 1,6 milioane de euro.
La finalul procesului de la Tribunalul Iași, Corduneanu a fost condamnat la 14 ani de închisoare: 10 pentru constituire de grup in fracțional organizat, cu un un spor de 4 ani pentru două infracțiuni de șantaj. Complicele său, Marian Cotiugă, care îi este cumnat, a primit 18 ani de pușcărie în primă instanță.

Procurorii DIICOT au prezentat probe că Petronel Corduneanu și cumnatul său, Marian Cotiugă, au lucrat științific. Înainte de a trimite cerșetorii în vestul continentului, căutau date statistice despre economia zonei și despre turiști, calculând potențialul de a face bani. Numărul exact al oamenilor trimiși la cerșit și furat nu a fost niciodată stabilit precis, anchetatorii estimând rețeaua la câteva sute de persoane.
Dintre creșetori erau apoi unii promovați drept hoți de buzunare, care erau organizați în brigăzi de până la 10 membri. Lucrau în echipe de câte doi, pentru randament mare. Toată rețeaua avea supraveghetori care încasau toate câștigurile ce erau ulterior trimise lui Corduneanu, conform repoteris.is .

Mihai Chirica și Alina Filip s-au fotografiat în urmă cu câteva săptămâni, soția lui Petronel distribuind mândră imaginile pe Facebook

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.