Predoiu a anunțat propunerile pentru șefia Parchetului General - Scutea, DNA - Bologa, DIICOT -Hosu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.01.2020 - 17:23
Cătălin Predoiu, ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, marți, rezultatele selecţiei pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT.

SHARE

Propunerile anunțate, marți, de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, sunt: 

Gabriela Scutea – Parchetul General. Scutea este în prezent magistrat la Parchetul Curţii de Apel Braşov şi fostă adjunctă a Laurei Kovesi, la Parchetul General. Scutea este unul dintre magistraţii care a protestat faţă de modificările din Justiţiei făcute de către PSD. Ea a fost respinsă de Tudorel Toader pentru şefia Ministerului Public.

Crin Bologa – DNA. Bologa este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. În 2005, pe când avea doar 33 de ani, Bologa a devenit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei – Serviciul Teritorial Cluj.

Georgiana Hosu – DIICOT. Hosu este, în prezent, adjunct al instituției. Procurorul are peste 20 de ani vechime, ea activând ca adjunct al DIICOT în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituţiei.

Cătălin Predoiu a anunțat că propunerile lui vor fi trimise, miercuri, către CSM, pentru avizare, urmând a fi trimise, apoi, președintelui Klaus Iohannis. 

Principalele declarații ale lui Cătălin Predoiu:

- Am ales candidații care au prezentat competență și experiență. M-am ferit de experimente. 

- Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar profesional. Proiectul de management al dnei Scutea a fost cel mai bun. 

- Crin Bologa cunoaște DNA, a lucrat în DNA și nu a avut legături cu pasivele DNA. Prestația la interviu a fost impresionantă. Aduce garanții că lupat anticorupție va continua energic

- Georgiana Hosu a avut un proiect comprehensiv. 

- Faptul că ceilalți candidați nu au fost selectați nu le știrbește valoarea profesională. Câțiva dintre ei au toate datele pentru a funcționa în fruntea Parchetelor. A fost un sprint cu sosire la fotografi

- Îîn ipoteza în care cei nominalizați vor ajunge pe funcție le transmit un mesaj: reparați vulnerabilitățile, motivați procurorii, combateți toate formele de infracționalitate din zonele de competență. Ministerul Justiției vă va fi partener. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.