Polițistul ucis avea un pistol vechi de 45 de ani. Criminalul, o armă modernă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.06.2019 - 14:31
Inquam Photos

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, solicită demisia ministrului Carmen Dan după uciderea poliţistului în misiune în Timiş de către un urmărit internaţional pe care îl urmărea, acesta acuzând că Poliţia este subfinanțată

SHARE

Dumitru Coarnă a precizat că agentul din Timiş este al patrulea om din Poliţie care-şi pierde viaţa în mandatul lui Carmen Dan la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

"Este al patrulea poliţist care-şi pierde viaţa de când e ministru Carmen Dan. Am trecut foarte uşor peste cazul Păun Ion de la Târgovişte. În ianuarie 2019, deci în acest an, criminalistul vine de la faţa locului, după o noapte de cercetare, ajunge la birou pentru că nu i s-a aplicat liberul de drept pentru refacerea capacităţii de muncă, accident vascular cerebral, moare, iar Ministerul de Interne nici măcar nu a avut bunul simţ ca familia să primească acele despăgubiri pe care legea le prevede, e vorba de 20.000 de euro pentru familie, dar asta nu mai contează", a declarat, luni, Dumitru Coarnă, la sediul MAI, arată Mediafax.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual cere demisia ministrului.

Şi acolo i-au respins acest drept spunând că nu este o legătură de cauzalitate cu serviciul, deci ăla practic, în opinia doamnei Carmen Dan, venise de la nuntă, nu de la locul faptei. Deci lucrurile se acutizează, eu spun de foarte mult timp că această femeie ar trebui să plece. Am o problemă cu gestionarea necorespunzătoare a acestui minister. Subfinanţarea Ministerului de Interne ucide la propriu atât poliţişti, cât şi dacă vreţi cei pentru care lucrăm noi. Dacă nu înţelege doamna Carmen Dan...oricum o să plece. Indiferent ce o să facă, sunt convins că să plece. Subiectul este subfinanţarea sistemului, a Poliţiei, în special. Avem un deficit structural de peste 25%., oameni care mor în birouri, care fac AVC pentru că lucrează suplimentar să acopere acest deficit de personal", a completat Dumitru Coarnă.

Întrebat ce dotări avea poliţistul din Timiş, care a fost ucis duminică, Dumitru Coarnă a precizat că acesta avea un pistol Carpaţi, model 74.

"80% din efective sunt dotate, în acest moment, cu pistoale Carpaţi, model 74, şi aici fac trimitere la forţele de ordine publică, Poliţie Rutieră, şi aşa mai departe, cu excepţia celor de la Judiciar, care au pistoale moderne, ceilalţi sunt dotaţi cu acele pistoale. Sunt situaţii în care nici nu au pistol, nu există armament în dotare nici acel Carpaţi. Deci cam aici suntem. Ar trebui să avem acele elemente de protecţie pentru că legea obligă. Vesta de protecţie şi alte elemente de logistică le-am tot discutat noi, în nenumărate cazuri, la speţa de la Suceava, 47 de lovituri de cuţit, la speţa de la Baia Mare, lovituri de cuţit în sediul Poliţiei. Credeţi că se poate mai mult de atât?", a mai spus sindicalistul.

Dumitru Coarnă a declarat că poliţiştii care au încercat să-l prindă pe urmăritul internaţional pentru tâlhărie nu au greşit cu absolut nimic.

 
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -