Polițiștii rutieri, razie printre „piloții” din București: tobe „sport”, deficiențe tehnice

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.05.2022 - 16:51
Polițiștii rutieri și RAR, razie printre „piloții” din București: tobe „sport”, deficiențe tehnice. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii rutieri din Capitală, alături de echipaje RAR, au dat în noaptea de sâmbătă spre duminică 43 de amenzi în valoare de peste 13.300 de lei pentru modificări constructive ale vehiculelor şi pentru alte deficienţe tehnice.

SHARE

"În noaptea de 14/15 mai a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat activităţi de control în trafic în scopul creşterii siguranţei rutiere pe drumurile publice din Capitală, prevenirii accidentelor de circulaţie înregistrate pe fondul deficienţelor tehnice ale vehiculelor şi diminuării disconfortului fonic produs de autovehiculele cărora le-au fost efectuate modificări neomologate sistemului de evacuare a noxelor", anunţă Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Citește și: Europa își reface stocurile de gaze pentru iarnă. Ar putea costa de 4 ori mai mult decât în 2021

În cadrul acţiunii s-a urmărit cu precădere starea tehnică a autovehiculelor/motocicletelor prin verificarea: 

•sistemului de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante;
•sistemului de frânare;
•mecanismului de direcţie;
•instalaţiei de iluminare/semnalizare şi echipamente electrice;
•existenţei şi autenticităţii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor; 
•vizibilităţii şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;
•sistemului de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie); 
•corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
•deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia; 
•aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător. 
 
În urma activităţilor de control desfăşurate au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale (9 moto) în valoare de peste 13.300 de lei pentru deficienţe tehnice: 5 (3 moto) pentru modificări ale sistemului de evacuare noxe; -33 (6 moto) pentru alte deficienţe tehnice; 1 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric; 2 pentru alte sancţiuni prevăzute de legislaţia rutieră.

Citește și: VIDEO Nava rusă Moskva, scufundată de sistemul de rachete Neptun al Ucrainei. Cum funcționează
 
Poliţiştii rutieri au reţinut 1 permis de conducere pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, 15 certificate de înmatriculare (3 moto) şi au retras 4 seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român.

Trei exemple de „piloți”

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, a condus o motocicletă în zona Bd. Theodor Pallady, iar în urma controlului efectuat de către poliţiştii rutieri în colaborare cu inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că motocicleta prezenta modificări neomologate la sistemul de evacuare noxe (tobă neomologată), anvelopa spate de alte dimensiuni decât cele menţionate în cartea de identitate, deficienţe la sistemul de iluminare, iar plăcuţa cu numărul de înmatriculare nu era montată corespunzător.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2030 lei şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor tehnice constatate.
 
Un alt bărbat, în vârstă de 20 de ani, a condus un autovehicul în zona Bd. Theodor Pallady, iar în urma controlului efectuat de către poliţiştii rutieri în colaborare cu inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul prezenta modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare noxe (suspensie şi tubulatură evacuare modificate), anvelope de alte dimensiuni decât cele menţionate în cartea de identitate, precum şi deficienţe la sistemul de iluminare.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 870 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor tehnice constatate.
 
Un bărbat în vârstă de 24 de ani, a condus un autovehicul în zona Şos. Gării Căţelu, iar în urma controlului efectuat de către poliţiştii rutieri în colaborare cu inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul prezenta modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare noxe, anvelopele faţă deterioriate, deficienţe la sistemul de iluminare, precum şi plăcuţa de înmatriculare din partea din spate atipică.

În acest context, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1160 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor tehnice constatate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.