Patriarhul ecumenic Bartolomeu îi desființează pe conspiraționiștii de tip Becali și Șoșoacă

DE Mircea Marian | Actualizat: 17.01.2021 - 15:32
Patriarhul Bartolomeu I Foto: goarch.org

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolelui a anunțat că se vaccinează și i-a criticat dur pe cei care refuză să poarte mască sau evită vaccinarea. "Cu siguranță, credința noastră nu este afectată atunci când urmăm instrucțiunile experților", a spus înaltul ierarh.

SHARE

“Este inacceptabil, în fața atâtor victime și a atât de multă durere, să ai oameni care neagă realitatea pandemiei, care o consideră o fabricație a „diverselor cercuri”. Este și mai provocator atunci când astfel de opinii sunt exprimate de creștini, adesea de către clerici, care se autoproclamă a fi apărători ai unui Dumnezeu al lor. Noul Testament afirmă că oricine nu iubește pe om, nu poate să-l iubească pe Dumnezeu.

Citește și

Încă un înalt prelat, Casian al Dunării de Jos, susține explicit vaccinarea anti-COVID

Sunt indiferenți la protecția semenilor. Respingerea măștii și a tuturor măsurilor de precauție nu decurge pur și simplu din ignoranță, ci din necroza iubirii din interiorul lor.

Știința, atunci când deschide perspective favorabile pentru viitorul omenirii, este un dar din cer“, a spus patriarhul Bartolomeu într-un interviu pentru publicația greacă VIMA.

Patriarhul ecumenic a anunțat că se va vaccina, spunând că o va face din responsabilitate față de semenii săi.

Citește și

Papa Francisc a fost vaccinat: „Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu viața ta"

“Desigur, mă voi vaccina. În plus, cred că acest lucru este necesar datorită vârstei mele. Am aproape 81 de ani, deci aparțin grupei de vârstă care trebuie vaccinată. Dar nu este doar o chestiune de necesitate sau de alegere, ci și o responsabilitate față de semeni. 

De aceea, sper că o mare parte a populației lumii va fi vaccinată în curând pentru a se opri răspândirea virusului mortal.

Desigur, până atunci, cu toții trebuie să respectăm cu strictețe măsurile de protecție pentru a nu plânge mai multe victime“, a arătat Bartolomeu I. 

Citește și

EXCLUSIV Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas. Ponta a iertat compania de 600 mil. $

El a mai afirmat: “Cu siguranță, credința noastră nu este afectată atunci când urmăm instrucțiunile experților. Nici restricțiile privind participarea la Slujbe nu diminuează importanța Bisericii (...) Măsurile de protecție nu sunt îndreptate împotriva Bisericii. Ele protejează credincioșii, care, la fel ca toți ceilalți, sunt la fel de vulnerabili la virus“. 

Citește și

EXCLUSIV Ce se întâmplă cu acționariatul de la FC Dinamo dacă nu vine Cortacero cu banii în ianuarie

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.