Patriarhia Română pledează împotriva ideologiei de gen

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 22.06.2020 - 11:35
Foto: Basilica.ro

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că ideologia de gen este "menită să justifice o temă absurdă" de pe agenda progresismului, "un curent de sorginte marxistă".

SHARE

"Adică o artificială construcţie ideatică, aşa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii. O ideologie menită să justifice o temă absurdă, deci nocivă, de pe agenda progresismului regresist, hipersexualizant, destrămător de logică şi de morală publică", a afirmat Bănescu, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

Bănescu susţine că "progresismul actual (...) este un curent de sorginte marxistă".

Potrivit lui Vasile Bănescu, "ideologia de gen, ca orice altă ideologie secretată de socialismul haotizant moral şi social, este situată pe polul opus adevărului, adică pe acela al minciunii".

"Suprarealista ideologie a genului fluid este radical şi pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, aceea descrisă de antropologia creştină care distinge limpede între bărbat şi femeie, între masculin şi feminin, între paternitate şi maternitate, între cădere şi înălţare, viziune realistă întemeiată pe Revelaţia Adevărului în Istorie şi augmentată inclusiv de marea filosofie şi de ştiinţele autentice, care nu îşi fac un scop în sine din războiul cu discernământul, cu bunul-simţ care operează în actul profund al înţelegerii lumii şi a omului.

Motiv pentru care ideologia de gen, camuflată perfid într-un capitol al Convenţiei de la Istanbul, dedicată onorabilei teme a protejării femeilor împotriva violenţei, este una toxică pentru organismul comunitar al oricărei societăţi, al cărei interes major nu este să contrazică şi să combată realitatea, ci să o valorizeze înţelept spre binele individual şi comunitar.", a conchis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale, în sensul interzicerii în şcoli a prozelitismului pe baza criteriilor de sex şi de gen, precum şi stabilirea drept contravenţie nerespectarea acestor prevederi şi aplicarea unor amenzi de până la 10.000 de lei. 

Universitățile românești s-au declarat împotriva proiectului. 

Citește și: Fără discuții despre gen în școli: UB și UBB din Cluj denunță încălcarea autonomiei universitare

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.