Opt trenuri CFR, afectate de o defecţiune, în ziua protestului diasporei

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.08.2018 - 19:10
Foto arhivă. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că la această oră circulația feroviară este închisă pe intervalul Grădinari – Chiajna fir II de circulație (fir I este închis pentru lucrări) din cauza unei defecțiuni tehnice produse la linia de contact.

SHARE

Accidentul s-a produs ca urmare a ruperii pantografului la locomotiva trenului IR 1696, care circulă pe distanța Timișoara Nord– București Nord, a susținut CFR, într-un comunicat de presă. S-a intervenit pentru remedierea defecțiunii la locomotiva electrică a trenului IR 1696, trenul fiind tras în stația CF Chiajna

Urmare verificărilor făcute la linia de contact s-au constatat defecțiuni care nu permit circulația trenurilor cu tracțiune electrică. Opt trenuri de călători au fost afectate, staționând mai multe ore în gările adiacente 

Pe un grup de pe o reţea de socializare au fost publicate fotografii cu mai mulţi călători ai trenului IR 1826, care au fost blocaţi mai bine de patru ore în gara de la Videle, din cauza defecţiunii de pe calea ferată.

Gazeta de Sud a stat de vorba cu una dintre călătoarele aflate în trenul IR 1826, care a fost nevoită să aştepte mai mult de patru ore în căldură, chiar dacă este însărcinată. „Sunt condiţii inumane. Eu sunt însarcinată în opt luni. Şi tare mi-e frică că nu ajung întreagă acasă! Au pus trenul în mişcare în urmă cu scurt timp. În schimb, au oprit aerul condiţionat. Ne sufocăm cu toţii“, a declarat femeia.

Şi pe un grup de de Facebook, „Eşti din Craiova dacă..“, a fost publicat un mesaj al unui călător revoltat că a fost nevoit să aştepte ore în şir până ce defecţiunea a fost rezolvată. “Pleci cu trenul de 7:13 din Craiova, cu întârziere de 25 minute (coincidenţă -10 august- MITINGUL DIASPOREI) şi blochează trenul, undeva pe lângă Videle (invocând fel şi fel de motive). Timp de 3 ore (şi încă nu am ajuns în Gara Bucureşti Nord, cel mai probabil să nu ajungă lumea la protest!! Opresc, se mai cupleaza cu încă un tren, promit că trimit o locomotivă diesel timp de 2 h şi nimic.”

În Gara de Nord, s-au ajuns și la întârzieri de peste 100 de minute. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.