O călugăriţă din California a „spart” peste 830.000 USD, banii unei școli catolice, în cazinouri

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.06.2021 - 00:14
O călugăriţă din California a spart peste 830.000 $, banii unei școli catolice, în cazinouri. / Foto: nypost.com

O călugăriţă din California, în prezent pensionară, a recunoscut că este vinovată de fraudă cu fonduri federale şi spălare de bani, după ce a fost acuzată că a furat peste 835.000 de dolari din contul unei şcoli pentru plata unor cheltuieli personale.

SHARE

Călugărița a folosit banii școlii la care era directoare inclusiv pentru finanţarea unor călătorii în stabilimente dedicate jocurilor de noroc, a anunţat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, potrivit Reuters.

Mary Margaret Kreuper, în vârstă de 79 de ani, riscă o condamnare de 40 de ani de închisoare într-un penitenciar federal în urma acestor acuzaţii, potrivit unui comunicat publicat marţi de Biroul Procuraturii din California.

Citește și: Florin Salam l-a adus pe Alex Velea să-i cânte interlopului Mircea Nebunu. Legătura cu „Sportivii"

Jurase, în calitate de călugăriţă, să rămână săracă

Pe durata unei perioade de 10 ani care s-a încheiat în septembrie 2018, Mary Margaret Kreuper a delapidat fonduri ale Şcolii Catolice St. James, unde lucra în calitate de directoare.

Ea a recunoscut că a deturnat fonduri ale şcolii pentru a achita o serie de cheltuieli pe care ordinul religios din care făcea parte nu le-ar fi aprobat, inclusiv "sume mari pentru jocuri de noroc în cazinouri" şi facturi asociate unor cărţi de credit, în pofida faptului că jurase, în calitate de călugăriţă, să rămână săracă.

Citește și: Efectul problemelor cu drogurile asupra lui Fulgy din Clejani: s-a îndrăgostit de o femeie fără chip

Mary Margaret Kreuper a recunoscut în acordul semnat cu procuratura că a falsificat rapoarte lunare şi anuale ale administraţiei şcolii pentru a-şi acoperi comportamentul fraudulos şi că a înşelat administraţia unităţii de învăţământ făcând-o să creadă că finanţele sale se bazau pe o contabilitate corect întocmită.

Potrivit unor informaţii ale anchetatorilor, fosta călugăriţă i-a instruit pe unii dintre angajaţii şcolii St. James să modifice şi să distrugă anumite documente financiare în timpul unui audit care viza acea unitate de învăţământ, a precizat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.