Noi proteste organizate de AUR împotriva restricțiilor. Senatoarea Șoșoacă, în frunte, fără mască

DE Elena Andrei | Actualizat: 29.03.2021 - 23:09

AUR a organizat noi proteste față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19, pentru a doua seară la rând, în Capitală, în Piața Universității, și în câteva orașe.

SHARE

În Piața Universității, peste o sută de persoane, mulți fără mască de protecție și afișând un banner pe care scrie „Libertate”, protestează la această oră, potrivit HotNews.

Unul dintre manifestanți a fost ridicat de către jandarmi, fiind luat pe sus și băgat într-o dubă, aceștia spunând că bărbatul a reacționat violent, i-a lovit cu picioarele când i-au cerut să se legitimeze, pentru că nu purta mască.

La protestul din Piața Universității participă și lideri ai partidului AUR, în frunte cu George Simion.

Mai multe proteste au fost organizate în Constanța, Cluj-Napoca, Galați și Sibiu, iar la manifestații participă câteva sute de oameni.

Citește și

Olivia Steer, în prima linie la proteste cu Șoșoacă și Lazarus contra măștii și restricțiilor

Efectul Șoșoacă: pacienți cu COVID care ajuns în spital vor să stea singuri în salon și să fumeze

 

Partidul AUR a anunțat luni, pe Facebook, că la ora 17.00 va organiza proteste contra restricțiilor antipandemie în fața prefecturilor din toate județele și în Piața Universității din Capitală.

„România fierbe și își vrea libertatea înapoi. Guvernul e surd și mut. Presa corupta tace complice. Astăzi (ora 17:00) ieșim, din nou, în stradă, în fața Prefecturii din fiecare județ. În București ne vom alătura protestului din Piața Universității. Libertate!”, a scris AUR.

Într-o postare anterioară, duminică, AUR spunea că „trăim într-un stat în care Guvernul își sechestreză proprii cetățeni și îi terorizează zi de zi cu amenințări, statistici panicarde și amenzi. Suntem cu toții în arest la domiciliu pentru o faptă pe care nimeni nu a comis-o.”

Jandarmeria Română a anunțat că duminică au avut loc proteste antirestricții în 24 de localități, fiind date, până acum, organizatorilor și participanților, 219 amenzi în valoare totală de peste 99.000 de lei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.