ACUZAȚII Nicușor Dan, sponsorizat de un dezvoltator imobiliar

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.09.2019 - 17:26
Nicușor Dan la catedră/FOTO: Facebook.com

Nicușor Dan, liderul Asociației Salvați Bucureștiul, organizație neguvernamentală care și-a făcut un nume luptând împotriva proiectelor imobiliare ce puneau în pericol monumentele și parcurile sale, ar fi beneficiat de fonduri de la un dezvoltator imobiliar.

SHARE

Nicușor Dan ar fi primit donații și sponsorizări în 2016, în campania pentru alegerile parlamentare de la un dezvoltator imobiliar, conform unui articol intitulat „Dublă măsură", publicat de Discover Project, proiect media coordonat de Stelian Negrea. Acesta dezvăluie că, în 2016, Lucian Azoiței era deja unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din București.

„L-a sponsorizat atunci cu 7.000 de lei pe Nicușor Dan, în timp ce încerca să ridice un nou bloc în centrul orașului.

Proiectul se numește Central District 99, purtând numărul de pe strada Cuza din București pe care este amplasat proiectul imobiliar. 

Clădirea, proiectată să aibă șase etaje, urma să fie ridicată la câteva sute de metri de Primăria Sectorului 1, cea care aprobase, în secret, pe 22 iunie 2016 autorizația de construcție, trei săptămâni după finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale.

Citește și: Nicușor Dan: Bugetul pentru București al lui Firea este un delir

Doi vecini au atacat apoi construcția susținând în instanță că le-a fost agresat propriul imobil, fiind amplasat ilegal, iar regimul de înălțime depășea cu două etaje pe cel stabilit legal. Procesul se judecă și azi.

Lucian Azoiței a fost destul de circumspect când l-am întrebat despre finanțările acordate lui Nicușor Dan, de care susținea că nu-și aduce aminte dar că nu au legătură cu proiectele sale imobiliare, ba chiar că, la vremea acordării acestei finanțări, nu era investitor pe piața imobiliară deși blocul său contestat în instanță de vecini a fost ridicat chiar în perioada în care îi acorda sponsorizarea lui Nicușor Dan:

«Finanțarea acordată de mine lui Nicușor Dan nu are nici o conotație politică sau economică, nu-mi aduc aminte de el ca persoană, nu mai știu în ce context sau formă i-am dat acești bani»", se susține în articol.

Stelian Negrea afirmă că Nicușor Dan nu a răspuns solicitărilor sale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -