Misterul pădurii din România unde se întâmplă fenomene stranii. Ar apărea OZN-uri și umbre bizare

DE Alin Crișan | Actualizat: 05.03.2024 - 19:41
Misterul pădurii din România unde se întâmplă fenomene stranii. Aici apar OZN-uri și umbre bizare - Foto: Wikimedia Commons/ Imagine cu caracter ilustrativ
Misterul pădurii din România unde se întâmplă fenomene stranii. Aici apar OZN-uri și umbre bizare - Foto: Wikimedia Commons/ Imagine cu caracter ilustrativ

Misterul pădurii din România unde se întâmplă fenomene stranii se află lângă Cluj. Localnicii spun că aici ar apărea OZN-uri și umbre bizare. Toată povestea e mai jos.

SHARE

Pădurea Hoia Baciu, de lângă orașul Cluj-Napoca, stârnește interesul curioșilor, de ani de zile. Se spune că, odată ajuns aici, ai putea să ai parte de fenomene paranormale, dar și de apariții pe care logica nu le poate explica.

Misterul pădurii din România unde se întâmplă fenomene stranii

De fapt, sunt atât de mulți oameni care afirmă că au avut parte de întâmplări bizare aici, încât devine greu de crezut că pădurea este una normală. Totuși, dacă ciudatele evenimente aparțin de domeniul fantasticului sau de știință, este imposibil de spus, de vreme ce știința încă nu a evoluat suficient încât să găsească o explicație pertinentă.

Aici, până și trunchiurile de copac au forme ireale, pe care nu ai ocazia să le în multe alte păduri. Renumita pădure din Cluj, Hoia-Baciu, a căpătat reputația de Triunghiul Bermudelor al Transilvaniei.

Legenda spune că acum mulți ani, un cioban pe nume Hoia ar fi mers în pădure cu oile, dar nu s-a mai întors. Nu s-au găsit rămășițe umane sau animale după dispariția sa, monitorulcj.ro

Fenomenele paranormale din pădurea Hoia-Baciu au început să devină cunoscute publicului larg abia din anul 1968.

Este practic anul în care se năştea acest fenomen, pădurea Hoia Baciu. Anterior localnicii din zona Floreşti, Baciu şi chiar Cluj Napoca, aveau totuşi propriile legende despre această pădure.

Citește și: VIDEO Misterul fosilei de „dragon” veche de 240 milioane ani. Unde a fost găsită și cu ce se hrănea

De altfel se fereau să intre în acest codru şi îl evitau pe cât posibil. Spuneau despre el că este blestemat şi că odată intrat între copaci, omului îi ies la iveală cele mai cumplite frici ale sale. Ca şi cum pădurea ţi-ar simţi şi exploata temerile. Se vorbea de asemenea despre dispariţii şi apariţii la fel de stranii.

Toate aceste lucruri anterior anului 1968 erau cunoscute mai ales de localnici şi considerate superstiţii şi folclor, ca în multe alte cazuri. La finele anilor 50 prin pădurea Hoia Baciu a început însă să se aventureze un cercetător care nu ţinea cont de superstiţiile oamenilor. 

Se numea Alexandru Sift şi era un cunoscut biolog. Acesta a petrecut aproape un deceniu studiind această pădure.

El a fost primul care a început să constate faptul că localnicii aveau dreptate şi că într-adevăr era ciudat cu aceea pădure. Sift a studiat fiecare colţ al pădurii, biologul fiind şi un pionier al studierii paranormalului, pe baze ştiinţifice.

Tot acesta a cules poveşti ale localnicilor şi a remarcat că oamenii locului spuneau că odată intraţi între copaci, simt senzaţii ciudate de teamă , greaţă, dureri de cap şi chiar arsuri în zona tegumentelor.

De altfel Sift a observat la rândul său umbre bizare care-l însoţeau peste tot în pădure. Biologul a reuşit chiar să pozeze umbrele respective iar la developarea filmului a costat şi alte fenomene stranii care nu erau percepute însă de ochiul uman.

Sift a fost cel care a deschis drumul aventurilor paranormale în pădurea Hoia Baciu.

OZN-uri și apariții bizare

Prima dată când s-a semnalat caracterul aparte al pădurii Baciu Hoia a fost în 1968. Atunci, un turist ar fi observat patru figuri ce păreau a fi umanoide. În același an, un fotograf surprindea un presupus OZN, deasupra pădurii.

Printre cele mai notabile și inexplicabile fenomene se numără: apariții ciudate în fotografii, apariția unor așa-zise OZN-uri, existența unor copaci contorsionați, dispariții inexplicabile, dar și efecte asupra echipamentelor electronice.

Citește și: Enigma bălții de lângă București unde s-ar afla capul lui Vlad Țepeș. Animalele nu beau apă de aici

Mulți vizitatori ai pădurii au observat apariții ciudate în fotografiile lor, inclusiv siluete umane sau lumini inexplicabile care nu erau vizibile cu ochiul liber. Aceste evenimente au stârnit speculații cu privire la prezența unor entități paranormale în pădure.

Fenomenul OZN a fost semnalat în mai multe rânduri de-a lungul timpului în Pădurea Hoia-Baciu. Martorii au raportat obiecte zburătoare neidentificate care au traversat cerul, fără o explicație rațională, potrivit adevărul.ro.

Copacii au forme ciudate

Un alt aspect distinctiv al pădurii este prezența copacilor cu forme neobișnuite și contorsionate. Acești arbori au crescut în moduri bizare, ceea ce le-a conferit o aparență ciudată și a adăugat la farmecul sinistru al pădurii.

Unul dintre cele mai semnalate fenomene paranormale din Pădurea Hoia-Baciu este influența sa asupra echipamentelor electronice.

Vizitatorii au povestit că li s-a întâmplat să li se descarce bateriile rapid, sau că telefoanele se restartează de la sine și mulți au raportat probleme cu GPS-ul. Aceste evenimente au fost observate frecvent și documentate de cercetători.

Totodată, au existat cazuri documentate de persoane care au dispărut temporar în pădure, apoi s-au întors fără a-și aminti ce li s-a întâmplat sau cum au ajuns înapoi. Aceste dispariții au adăugat și mai multă mister poveștilor din pădure.

Citește și: Misterul bisericii din Ardeal unde ar fi îngropat Longinus, generalul roman capturat de Decebal

Una dintre cele mai celebre povești cu dispariții este cea a ciobanului cu 200 de oi, urmată de dispariția și reapariția ulterioară a unei fetițe de cinci ani.

În plus, cea mai ciudată ar fi dispariția unei femei, care a apărut cu o monedă din secolul al XV-lea în buzunar.

Mulți spun că această pădure ar fi o „poartă interdimensională” prin care spiritele celor trecuți la cele veșnice pot intra în dimensiunea planetei Terra.

Are efecte „negative” asupra corpului uman

Cei care au vizitat pădurea au spus că au observat efecte neobișnuite asupra sănătății în timpul și după ce au părăsit pădurea.

Simptomele ciudate variază de la neliniște până la erupții cutanate severe, dureri de cap și arsuri la stomac. Unii cred că aceste efecte ar putea fi legate de nivelurile ridicate de radioactivitate detectate în anumite zone ale pădurii.

Astfel, Pădurea Hoia-Baciu a căpătat o reputație de loc bântuit, iar poveștile celor care au vizitat-o au adăugat la aura mistică a acestui loc.

Pădurea continuă să stârnească interesul pasionaților de paranormal și aventurierilor în căutarea unor experiențe neobișnuite, știrileprotv.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te