Ministrul Mediului, Tanczos Barna, în echipamentul naționalei de hochei a Ungariei, la un eveniment

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 01.12.2022 - 15:16
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, în echipamentul naționalei de hochei a Ungariei (stânga). / Foto: gsp.ro

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, fost președintele al Federației Române de Hochei pe Gheață, apare într-o fotografie de la o acțiune a Academiei Ținutului Secuiesc, entitate finanțată de guvernul de la Budapesta, în echipamentul naționalei de hochei pe gheață a Ungariei.

SHARE

Tanczos Barna a explicat faptul că „poza e din 2016”, de la o vizită a unei delegații maghiare, „când am făcut schimb de tricouri”, relatează gsp.ro.

„E o poză făcută la 25 noiembrie 2016, de la vizita unei delegații maghiare. Am făcut schimb de tricouri. Ei au primit echipament al Academiei, noi, tricouri ale Ungariei”, a declarat Tanczos Barna.

„Eu am trei tricouri dragi: al naționalei României de la FOTE 2013, de la Brașov, acesta al Ungariei și un echipament al Finlandei, pe care l-am primit cadou când am împlinit 30 de ani din partea unui prieten. România, Ungaria și Finlanda sunt echipele pe care le susțin când merg la un meci de hochei”, a mai spus actualul ministru al Mediului.

Citește și: De ce vrea Simona Halep să fie judecată cu „ușile închise”. La mijloc e o miză de 4 milioane $ pe an

Alături de demnitarul român apar alte două persoane îmbrăcate în echipamentul maghiar: în centru, Gabor Tibor, primarul din Cârța, județul Harghita, acolo unde Academia are sediul central, și Nagy Atilla, fost portar de hochei pe gheață.

În mai, ministrul român al mediului a luat loc în mijlocul susținătorilor maghiari la meciul împotriva „tricolorilor”, de la Campionatul Mondial de hochei pe gheață din Slovenia.

„Am fost la Campionatul Mondial ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să mențină naționala României în Divizia I, grupa A. Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică. Toți suporterii au stat în această parte a patinoarului. Inclusiv suporterii români. La câțiva metri de mine stătea o familie din Iași, toată familia îmbrăcată în tricoul echipei naționale”, a declarat atunci Tanczos Barna.

Citește și: Tradiţia creşterii cailor de rasă lipiţană din România, inclusă în patrimoniul cultural UNESCO

La aceeași competiție, după care România a retrogradat în al treilea eșalon mondial, naționala, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a cântat, la finalul partidei cu Ungaria, imnul Ținutului Secuiesc, declanșându-se o controversă de proporții.

Academia Secuiască de Hochei pe Gheață, înființată cu prijinul Guvernului Ungariei

Academia Secuiască de Hochei pe Gheață (SZJA) și-a început activitatea în 2016 cu sprijinul Guvernului Ungariei, potrivit site-ului oficial.

„Academia Secuiască de Hochei pe Gheață vizează, pe lângă soluționarea situației intervenite în cadrul acestei discipline sportive, și să le ofere tinerilor un model de carieră autohton bazat pe o educație sportivă, respectiv o educație, formare generală de cea mai înaltă calitate”, scrie pe portalul SZJA.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te