Cine este matematicianul român care știa cum să câștige la loterie. O țară a schimbat regulile

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.01.2024 - 12:59
Ștefan Mandel a câștigat la loto cu o formulă inventată de el Foto: captura stirilekanald

Ștefan Mandel, un matematician român a câștigat de mai multe ori la loterie, atât în țara noastră cât și în străinătate, folosind o metodă simplă. El locuiește acum într-o casă pe plajă în Vanuatu, în Pacificul de Sud.

SHARE

Ai șanse de patru ori mai mari să fii lovit de fulger decât să câștigi la loterie. Se pare că această sintagmă nu a fost valabilă în cazul lui Ștefan Mandel, un economist româno-australian care a câștigat la loterie de 14 ori.

Primele două victorii ale lui Mandel au fost în România natală, unde încerca să câștige destui bani pentru a-și scoate familia din țara de atunci comunistă. Salariul lui era atunci de doar 88 de dolari (67 de lire sterline) pe lună.

Cine este matematicianul român care știa cum să câștige la loterie. O țară a schimbat regulile jocului

El s-a mutat în Israel înainte de a se stabili în Australia, unde a câștigat la loterie de încă 12 ori, scrie The Independent.

Și, la scurt timp după mutarea peste Ocean, Stefan Mandel a început să-și ajusteze planul. A apelat la ajutorul investitorilor și a început să cumpere cât mai multe bilete.

Și prezicând cinci dintre cele șase numere pentru intrările la loterie, Stefan Mandel a ajuns să câștige de 12 ori la loteria de la antipozi.

Cu toate acestea, oficialii australieni au început să ia măsuri împotriva lui Mandel și a „norocului” său matematic.

Oficialii de la Sydney au schimbat regulile în încercarea de a-l împiedica pe Mandel să câștige constant, în ciuda faptului că planul său de joc era perfect legal la acea vreme.

Citește și: VIDEO Românul de geniu care a câștigat de 14 ori la LOTO, o dată 27 milioane $. Urmărit de FBI

Dar Stefan Mandel a continuat să găsească lacune în regulile, care au inclus deschiderea unei firme de loto la un moment dat. Cu toate acestea, din cauza modificării reglementărilor, în cele din urmă românul "a aruncat prosopul" și a renunțat la extragerile din Australia, potrivit stirilekanald.ro.

Mandel a părăsit Israelul în 2000, dar l-a revăzut de mai multe ori. Ultima sa vizită s-a încheiat în mai 2002.

Doi ani mai târziu, autoritățile israeliene l-au condamnat la zece luni de închisoare, în lipsă. Presupusa sa infracțiune nu avea nicio legătură cu loteriile. A fost o infracțiune tehnică și fără victime legat de nepublicarea unui prospect într-o societate cooperativă.

A fost nevoie de 15 ani pentru ca instanța să excludă condamnarea și să publice că sentința este ilegală. Asta s-a întâmplat în sfârșit în august 2019, care a fost o altă victorie a lui Mandel.

Se pare că Mandel a decis în sfârșit să se pensioneze. Potrivit ultimelor informații, acesta s-a retras în Pacificul de Sud.

Acum trăiește o viață liniștită în Vanuatu, o țară insulară din Pacificul de Sud, cunoscută pentru vulcanii și cascadele sale.

Deși schema lui era legală la acea vreme, noile legi din SUA și Australia fac schema lui Mandel imposibilă în zilele noastre.

În prezent nu mai puteți cumpăra bilete de loterie în vrac și nu vă puteți imprima biletele acasă – două părți cheie ale formulei lui Mandel.

Citește și: Proaspăt câștigător la loterie și-a cumpărat Ferrari, Porsche și băutură scumpă. Acum caută nevastă

Iată formula în 6 pași pentru cum a reușit Mandel să câștige bani serioși de la loterie:

  1. Calculați numărul total de combinații posibile. (Pentru o loterie care necesită să alegeți șase numere de la 1 la 40, asta înseamnă 3.838.380 de combinații)
  2. Găsiți loterie în care jackpot-ul este de trei ori sau mai mult decât numărul de combinații posibile.
  3. Strângeți suficienți bani pentru a plăti pentru fiecare combinație. (Mandel a adunat 2.524 de investitori care au jucat cu el la loteria din Virginia)
  4. Imprimați milioane de bilete cu fiecare combinație. (Odinioară era legal. Acum ar trebui să cumpărați biletele chiar din magazin)
  5. Livrați biletele dealerilor autorizați de loterie.
  6. Câștigați banii. Și nu uitați să vă plătiți investitorii. (Mandel a luat în buzunar doar 97.000 USD dintr-un câștig de 1,3 milioane USD în 1987)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te