Mărturii cutremurătoare din infernul de la Crevedia: "Asta a fost casa mea”. Comoara din bibliotecă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.09.2023 - 15:14
Constantin Gavrilescu, unul dintre oamenii care și-a pierdut locuința în urma tragediei de la Crevedia - Foto: Profimedia Images - Colaj Captură foto

Un supraviețuitor al tragediei de la Crevedia, care acum a rămas pe drumuri după ce casa lui a fost pulverizată în explozia care a cutremurat micuța localitate de la marginea Bucureștiului, arată ce a mai rămas din locul care era odată „acasă”

SHARE

Bărbatul care a supraviețuit dezastrului de la Crevedia s-a întors la locul unde până mai săptămâna trecută era „acasă”.

Mărturii cutremurătoare din infernul de la Crevedia

El a pierdut bunurile de neprețuit, inclusiv casa părintească și o bibliotecă care găzduia 3500 de cărți.

"Aceasta a fost casa mea. Ceea ce a mai rămas din ea. Doresc să mi se asigure nivelul de trai pe care părinții mei l-au creat pe parcursul întregii vieți și pe care eu l-am continuat.

Citește și: Tragedia de la Crevedia. 7 pacienți, intubați și ventilați mecanic și alți 17 în stare medie

Patronul, Ionuț, a fost în casa mea și știe în detaliu în ce condiții trăiam, cine eram și, mai presus de toate, ceea ce reprezenta cea mai valoroasă avere a mea: o bibliotecă de peste 3.500 de volume.Toate acestea au fost reduse la cenușă acum.

„Vor să ne bage în containere”

Există o versiune a evenimentelor care mă cutremură. Am discutat recent și cu primarul. Vorbesc ceva de niște containere. Să stea ei în containere! Ei să stea! Eu doresc să mi se asigure nivelul de trai pe care l-am avut", a declarat Constantin Gavrilescu, unul dintre oamenii care și-a pierdut locuința în urma tragediei de la Crevedia.

Citește și: Marian Mirea a murit în sinistrul de la Crevedia, ca să-şi salveze de prăpăd familia

Astăzi, la șase zile de la explozia de la Crevedia, locuitorii ale căror case au fost afectate de tragedie au fost lăsați să revină în gospodăriile lor pentru a evalua daunele.

Oamenii disperați ajutoarele promise de Guvern și de Consiliul Județean Dâmbovița pentru a-și putea reconstrui locuințele și resping posibilitatea de a li se oferi containere în care să locuiască, o variantă care a fost luată în considerare anterior, potrivit Antena 3.

Guvernul va acorda ajutoare familiilor victimelor tragediei de la Crevedia

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul va acorda ajutoare familiilor victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru cei cu locuinţele afectate de incendiu, precizând că vor fi plătite toate cheltuielile necesare.

"Aşa cum am promis, alocăm astăzi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru toţi cei cu gospodării afectate de incendiu.

Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi 2.000 lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară. Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu.

Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 lei şi ajung la 10.000 lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa", a precizat Ciolacu, joi, la începerea şedinţei de guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te