VIDEO Maria Grapini îi enervează pe jurnaliștii străini cu engleza sa. Un jurnalist cere traducere

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 29.03.2019 - 19:13
Grapini s-a făcut de râs la Strasbourg. Foto Inquam Photos/Virgil Simionescu

Europarlamentara Maria Grapini s-a făcut cu greu înțeleasă la o conferință de presă organizată la Strasbourg, din cauza dificultății de a folosi limba engleză, pe care Grapini ar trebui să o vorbească fluent, potrivit CV-ului acesteia.

SHARE

Maria Grapini i-a zăpăcit atât de rău pe jurnaliștii prezenți, încât unul dintre cei prezenți poate fi auzit pe înregistrare plângându-se că are nevoie de traducere din limba vorbită de Grapini în engleză, arată Euractiv.

Mai mult, europarlamentarul a minţit prin omisiune, spunând că un şofer din ţara sa are salariul 2.700, fără a preciza moneda. Cum discuţia era despre salariile din România în comparaţie cu cele europene, se putea înţelege că un şofer român are salariul 2.700 de euro, nu de lei.

„Îmi cer scuze, dar eu sunt europarlamentar, nu sunt membru în consiliu. Nu ştiu, l-am întrebat pe ministerul meu al Transporturilor, dar nu am un răspuns. A fost, totuşi, un răspuns diplomatic că România deţine preşedinţia şi că e important să avem o poziţie, o poziţie neutră.

Din punctul meu de vedere - şi am fost 30 de ani antreprenor, ştiu exact care este filosofia antreprenor - este necesar să avem o relaţie foarte bună cu muncitorii noştri. Eu cred în antreprenor România, Bulgaria, Polonia pentru că acum plânsetele sale în țara noastră nu au suficient șofer. Și când nu suficient șofer este foarte important să obţinem șofer. De exemplu este o poveste: OK, în România nu este un salariu foarte bun pentru un şofer. Ştiţi cum salariu are un şofer în România?”, afirmă Grapini.

Citește și: Lista PSD pentru europarlamentare: Plumb, jurnalista Carmen Avram și controversatul preot Terhes

Maria Grapini este printre propunerile PSD pentru europarlamentare alături de Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica, Tudor Ciuhodaru, Dragos Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană.

„Am discuție astăzi cu asociaţia ACTE, Asociaţia pentru Camion Transport şi Spuneți-mi, vă rog, nu este corect când este folosit acest argument, nu este un salariu foarte bun. Şi salariul este SUBSIDIARITATE. Fiecare ţară are posibilitatea său să creat un standard pentru salarizi”, a continuat europarlamentarul proapăt trecut la PSD.

„Ok. Avem nevoie de ... Vrem protecţie socială PE şoferi. Dar nu distrugând companiile, pentru că ATUNCI NU AVEM COMPANII, NU AVEM MUNCITORI. Este o filosofie foarte simplă. Avem angajaţi când avem companii”, a mai afirmat Grapini.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.