Marcel Ciolacu: „Firmele cu acţionariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile”

DE Alin Crișan | Actualizat: 06.03.2024 - 09:42
Marcel Ciolacu: „Firmele cu acţionarat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile” - Foto: INQUAM Photos/ Mălina Norocea/ Imagine cu caracter ilustrativ

Marcel Ciolacu a declarat că firmele cu acţionariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţii.

SHARE

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi seară, la Gala CONAF- ”Women in Economy”, că firmele cu acţionariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţii, chiar dacă cifra de afaceri este mai mică.

Marcel Ciolacu: „Firmele cu acţionariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile”

Ciolacu a afirmat că femeile sunt ”adevărata mină de aur a economiei românesşti” şi le-a cerut femeilor să-şi facă singure loc la masa deciziilor, dacă nu sunt invitate. De asemenea, premierul a făcut apel la egalitate de şanse şi gen, cerând ca acestea să devină realităţi, nu deziderate.

Premierul Marcel Ciolacu, prezent, marţi seară, la Gala CONAF- ”Women in Economy”, şi-a început discursul mulţumind Maiei Sandu, prezentă în sală:

Citește și: Ce pot să facă românii dacă au avut parte de acest fapt la locul de muncă? S-a modificat legea

”Aş începe şi eu să-i mulţumesc unei doamne speciale, cu adevărat o doamnă dârză, puternică care-şi apără poporul supus unui război, nu armat, unui război hibrid. Da, doamna preşedinte Maia Sandu, sunteţi cea mai dârză femeie pe care am cunoscut-o, cum este şi normal, după mama mea”.

Premierul s-a referit apoi la femeile din economie.

”Conform ultimului studiu realizat în România firmele cu acţionariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţii. E drept, cu cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă faţă de companiile deţinute de bărbaţi (...) Am să vorbesc şi cu ministrul Boloş, ANAF nu are ce căuta la aceste companii”, a mai declarat premierul.

Marcel Ciolacu consideră că, dacă ar fi mai multe femei în economie, ”ţara noastră ar avea şansa să producă cea mai mare creştere economică”.

”În această seară am şansa de a fi alături de adevărata mină de aur a economiei româneşti”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Președintele PPE, la București: „România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European”

Premierul a afirmat că la toate consultările pe care le va avea cu reprezentanţii mediului de afaceri va cere ca femeile să fie reprezentate în proporţie de 50%.

Marcel Ciolacu a făcut apel la egalitate între femei şi bărbaţi.

”Ştiu când am luat decizia corectă, împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă, ca în fruntea listei de la europarlamentare a PSD şi PNL să fie o femeie cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice.

Chiar dacă sunt, cu siguranţă, mulţi cărora li se va părea un moft, eu cred cu tărie că este un semnal important pentru România, un pas concret pentru viitor, în care egalitatea de gen şi de şanse să nu mai fie deziderate, ci realităţi”, a mai declarat premierul, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te