Președintele PPE, la București: „România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European”

DE Alin Crișan | Actualizat: 05.03.2024 - 20:48
Președintele PPE, la București: „România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Președintele celui mai mare grup din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat, marți, că România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European.

SHARE

În timp ce PSD și PNL nu se înțeleg pe cine să pună pe liste pentru Parlamentul European, liderii de la Bruxelles ne cer să trimitem acolo politicieni competenţi.

Președintele PPE, la București: „România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European”

Mesajul a fost transmis chiar de președintele partidului popularilor europeni, care s-a întâlnit marți cu liderul PNL Nicolae Ciucă. La București va avea loc congresul celui mai mare grup politic european, la care participă 13 șefi de state.

Președintele celui mai mare grup din Parlamentul European, Manfred Weber, este printre primii lideri politici veniţi la București, în ajunul congresului. Prima sa întâlnire a fost la sediul central al PNL.

Citește și: Maia Sandu: „Republica Moldova alege libertatea, în pofida ameninţărilor de la Moscova”

Nicolae Ciucă, președinte PNL: „PNL face parte din grupul politic al PPE și cartierul nostru central este și casa dumneavoastră.”

Liberalii și-au informat partenerii europeni că vor merge împreună, în alegeri, cu PSD, deși fac parte din familii politice diferite și la Bruxelles.

Manfred Weber, președintele PPE: „Vreau să subliniez că România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European.

România va decide pe 9 iunie dacă veţi avea o echipă puternică în Bruxelles sau îşi va irosi voturile pe extremişti. Îndemnul nostru este să trimiteţi oameni competenţi în Parlamentul European".

Miercuri și joi vor fi la București 13 șefi de stat și alţi lideri politici care fac parte din Partidul Popular European. Cu această ocazie, actuala șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi propusă pentru încă un mandat.

Tot congresul formațiunii va vota o strategie legată de campania pentru europarlamentare și va decide să susțină România ca stat membru Schengen. De altfel, și cancelarul austriac Karl Nehamer se va afla la congresul PPE de la București.

Citește și: Klaus Iohannis, discuție despre alegerile europene, cu președintele PPE: „De importanță strategică”

Momentul poate fi prielnic şi pentru președintele Klaus Iohannis, care şi-ar putea negocia cu liderii politici o poziție în structurile de la Bruxelles. Surse politice arată că, la finalizarea mandatului, Iohannis ar vrea să preia conducerea Consiliului European.

Manfred Weber, președintele PPE: „Situația actuală, în care nici un politician din centrul și estul UE nu e la conducerea instituțiilor europene, e inacceptabilă. Vocea președintelui Iohannis și a lui Nicolae Ciucă contează la nivel european".

La Bucureşti a ajuns şi Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, care s-a şi întâlnit cu Klaus Iohannis.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te