Managerul spitalului ars din Constanța, numit pe vremea lui Mazăre. Spitalul, căpușat din 2011

DE Mircea Marian | Actualizat: 01.10.2021 - 11:58
Stela Halichidis Foto: Cuget Liber

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța este Stela Halichidis, numită manager interimar în 2009 și confirmată în funcție în 2011, prin concurs la care a fost singurul candidat.

SHARE

În acea perioadă, primar al Constanței era Radu Mazăre, iar spitalul este subordonat primăriei acestui municipiu.

CITEȘTE ȘI: Părinții protestează, nemulțumiți de menținerea școlilor deschise și la incidența de șase la mie

În 2020, presa locală a scris despre un contract suspect încheiat în 2011, când s-a ascoiat cu o firmă care avea pierderi și cifră de afaceri zero, iar contractul a fost încheiat fără licitație, pe 15 ani.

Potrivit Info Sud-Est, spitalul a cedat o clădire și un teren pe care o firmă privată să poată desfășura consultații de boli infecțioase, la fel ca spitalul.

“Firma cu care spitalul s-a asociat nu plătește chirie instituției, dar îi direcționează 15% din profit. Până acum, în schimbul clădirii de 821 de mp și a terenului de 470 de metri, spitalul a primit, în medie, 700 de euro lunar. Societatea, care înregistra pierderi, a început să facă profit după ce s-a asociat cu spitalul“, arată publicația din Constanța.

Mai mult, dacă firma continua să înregistreze pierderi, spitalul se angaja ca pe toată perioada celor 15 ani să suporte din bugetul instituției 15% din valoarea acestora.

Societatea cu care spitalul s-a asociat a fost înființată în 4 iunie 2009, la 10 zile după ce Stela Halichidis a fost numită manager al Spitalului de Boli Infecțioase.

Potrivit ultimei declarații de avere, Stela Halichidis, managerul spitalului, a vândut, în 2020 un bun - natura sa fiind blurată în declarația de avere - de 385.000 de euro, dar banii nu se regăsesc nici în vreun cont bancar, nici în numerar, în această declarație. De altfel, ea nu menționează existența vreunui cont bancar în declarația de avere. 

CITEȘTE ȘI: Examen de permis: elevul a sărit la bătaie în maşină la poliţistul care i-a spus că l-a picat

Salariul lui Halichidis a fost, în 2020, de 173.000 de lei, de la spital, și încă 115.000 de la Universitatea Ovidius, unde predă. 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.