Patrian, Alin și Piciu, locotenenții interlopului oltean Rechinu, pedepsiți. Bruce Lee a scăpat

DE Adrian Costin | Actualizat: 27.03.2023 - 17:12
Locotenenții interlopului oltean Rechinu, Patrian, Alin și Piciu, condamnați Foto: NWR

Locotenenții interlopului oltean Rechinu, care au înjughiat un fost mebru al bandei în Mexic, au fost condamnați definitiv cu pedepse între 12 și 13 ani de închisoare.

SHARE

Șase locotenenți ai  interlopului oltean Rechinu, care au înjughiat un fost mebru al bandei în Mexic, au fost condamnați definitiv prin decizian nr. 538 a Curții de Apel București.

Cei șase interlopi au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, dar și de tentativă de omor asupra unui fost membru al bandei, Sorinel Marcu, pe care l-au înjunghiat în Cancun, Mexic.

Judecătorii Curții de Apel București au decis că doar trei dintre cei șase inculpați au făcut parte din gruparea de crimă organizată condusă de Tudor Florian.

Locotenenții interlopului oltean Rechinu, Patrian, Alin și Piciu, condamnați

Astfel că Poenaru Gabi – Alin, zis „Patrian”, Ghiță Răzvan – Alin şi Mincă Mihai – Adrian zis „Piciu” au primit pedepse cu închisoarea pentru grup infracțional organizat.

Citește și: Cum a terorizat o brigadă de interlopi români orașu Torino. Comparați cu Camorra și ’Ndrangheta în Italia

Ceilalți trei inculpați – linca Nicolae Adrian, Velcu Sorin și Miclescu Florin au fost trimiși la închisoare pentru infracțiuni conexe constatate de procuri în timp ce erau investigați pentru afilierea la organizația lui Tudor Florian.

Doar Bruce Lee a scăpat

În cazul lui Miclescu Florin zis Bruce Lee pedeapsa de doi ani de închisoare a fost suspendată astfel că nu va ajunge curând în penitenciar.

Citește și: Interlopul dezvoltator Bebică Ștoacă și locotenenții săi s-au împușcat cu oamenii lui Salaman

„Curtea reţine că, în cursul anului 2015, pe teritoriul Mexicului, numitul Tudor Florian, împreună cu apelanţii intimaţi inculpaţi Poenaru Gabi – Alin, zis „Patrian”, Ghiță Răzvan – Alin şi Mincă Mihai – Adrian zis „Piciu” au constituit un grup infracțional organizat, coordonat de numitul

Tudor Florian, cu scopul de a comite infracțiuni de violență și omor calificat, reușind ca în data de 02 aprilie 2018, în Statele Unite Mexicane, să comită o tentativă la infracțiunea la omor calificat, asupra persoanei vătămate Marcu Constantin – Sorinel „, au explicat judecătorii Curții de Apel București în motivarea deciziei de condamnare, conform Context.

După câteva luni de la tentativa de omor, pe 11 iunie 2018, Marcu a fost ucis în fața vilei lui Tudor din Cancun. Modul în care Marcu a fost ucis este investigat de procurorii DIICOT într-un dosar separat. 

Mihai Preda, șeful interlopului oltean Rechinu, arestat în Mexic

Mihai Alexandru Preda a fost identificat de către Parchetul General din Mexic ca fiind șeful interlopului oltean Florian Tudor, zis Rechinu, și totodată liderul organizației criminale internaționale cunoscută sub numele de banda Riviera Maya.

Preda este dat în urmărire și în România pentru executarea unei pedepse cu închisoarea de cinci ani și șase luni pentru fraude informatice continuate.

În cursul audierii care a avut loc vineri la Centrul Federal de Justiție Penală din Reclusorio Sur, judecătorul i-a impus acestui cetățean român și măsura preventivă a arestului preventiv, pe care o va executa într-o închisoare din Michoacán.

Citește și: Cum au ajuns polițistul Silitră și interlopii Inspector Stan și Hanter să spargă bănci

Înainte de a încheia audierea, judecătorul a stabilit un termen de două luni pentru ancheta complementară în acest caz, pe care Parchetul General (FGR) l-a acuzat de infracțiunea de asociere infracțională pentru a dispune în mod necuvenit de resurse de la instituții financiare.

Citește și: VIDEO Interlopul Petre Geamănu, care a aruncat doi nepalezi la câini, a petrecut în fața arestului

Mihai Alexandru Preda a fost extrădat din Polonia duminica trecută. El a fost identificat ca fiind liderul organizației criminale internaționale cunoscută sub numele de banda Riviera Maya, care a ativat în 15 țări și a obținut sute de milioane de dolari în urma clonării de carduri bancare prin intermediul unor dispozitive instalate în bancomate, conform Milenio.

Mihai Alexandru Preda a fost arestat în iulie 2022 în Polonia și din august, Mexic a oficializat cererea de extrădare, care a fost declarată valabilă în ianuarie 2023.

Citește și: Un cercetător român, doctor în matematică și fizică, studiază tornadele și torsul pisicilor în SUA

Rechinu, greu de extrădat

Interlopul oltean Florian Tudor a fost arestat în mai 2021. în Mexic, și, de atunci, se judecă extrădarea sa în România.

Șase dintre locotenenții săi au fost condamnați la noi în țară pentru diverse infracțiuni – trei dintre ei pentru că au încercat să ucidă un bărbat la ordinul lui Tudor. Cei trei au contestat sentința.

Avocații lor și-au bazat apărarea pe rapoartele procurorului mexican Jonathan Medina Nava, care a atribuit tentativa de omor unor mexican. Astfel că aliații lui Tudor susțin prin avocați că nu sunt vinovați pentru că investigația din Mexic a stabilit cine a comis tentativa.

Lui Medina Nava i-a fost pus sub sechestru contul bancar de către anchetatorii financiari mexicani în 2021, în urma unor suspiciuni că ar fi primit mită chiar de la șeful grupării de interlopi, Florian Tudor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te