Kovesi, după votul COREPER: Procedura nu este finalizată. Nu am discutat cu președintele

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 19.09.2019 - 16:38
Laura Codruța Kovesi, validată pentru funcția de procuror șef european/Foto: Inquam

Laura Codruța Kovesi a reacționat față de votul din COREPER pentru numirea ei în funcția de procuror-șef european precizând că este, de fapt, un vot de încredere și de susținere a unei societăți care a luptat pentru statul de drept.

SHARE

Kovesi a mai spus, într-o intervenție la Digi 24, că procedura nu a fost finalizată și că nu a fost astăzi la Bruxelles, astfel încât nu știe cum s-a votat și nu poate confirma dacă ambasadorul României la UE s-a pronunțat în favoarea ei, la solicitarea președintelui Iohannis.

”Această procedură nu este finală, va trebui să fie oficializată. Cred că este o recunoaștere a activității întregului sistem de justiție, În egală măsură cred că este o reușită a tuturor românilor care în ultimii ani au susținut lupta anticorupție și au apărat statul de drept, în special atunci când au fost momente mai dificile. Cred că acest vot, la fel ca cel din Parlamentul European, este un vot de încredere, de susținere a unei societăți a unei societăți care a sprijinit justiția și valorile europene și fără ajutorul căreia nici eu nu aș fi reușit. Dacă se va finaliza, sper să reprezinte pentru toți procurorii un îndemn să continue lupta anticorupție”, a spus Kovesi, potrivit Hotnews.

De asemenea, întrebată cum comentează acuzațiile aduse de premier și PSD, Kovesi a spus că ”este o zi prea frumoasă pentru justiția din România ca să intru în dezbateri cu politicieni care ne atacă”.

Întrebată când a discutat ultima oară cu președintele Klaus Iohannis, Kovesi a declarat: ”Nu am discutat nici cu președintele, nici cu premierul, nici cu ambasdorul despre mandatele care se dau în COREPER. Nu am fost astăzi la Bruxelles ca să știu cum s-a votat”.

Laura Codruța Kovesi a fost votată joi pentru funcția de procuror european șef în COREPER. Decizia a fost luată cu 17 voturi din 22. Votul de astăzi vine în condițiile în care premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri seară că Guvernul României a dat însă mandat reprezentantei țării noatre în COREPER să voteze împotriva fostei șefe DNA.

Potrivit unor surse Digi 24, reprezentantul României în COREPER, Luminița Odobescu, ar fi votat pentru Kovesi în ciuda mandatului dat de Dăncilă.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.