Camelia Bogdan, la Newsweek LIVE. Recuperarea prejudiciilor și „umbrele” Justiției

DE Newsweek România | Actualizat: 03.06.2020 - 20:13

Exclusă de două ori din magistratură, Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat la închisoare pe omul de afaceri Dan Voiculescu, în dosarul „ICA”, este invitată, miercuri, de la ora 18.00, la emisiunea Newsweek LIVE.

SHARE

Camelia Bogdan vorbește despre problema recuperării prejudiciilor în marile dosare de corupție, precum dosarul „ICA”, și despre instituțiile care răspund de aceste recuperări.

De-a lungul anilor, recuperarea prejudiciilor a fost una dintre cele mai mari probleme dezbătute în spațiul public, după ce Statul s-a dovedit incapabil în a-și recupera banii de la infractori. 

Judecătoarea va mai despre procesele pe care ea le are cu omul de afaceri Dan Voiculescu, patronul spiritual al Antena 3, dosare care duc spre nume impoortante de la vârful sistemului de Justiție. În același timp, Camelia Bogdan va arăta și care este parcursul dosarului pe care ea l-a deschis la CEDO pentru a-și proteja cariera și reputația. 

Camelia Bogdan a fost exclusă de două ori din magistratură, prima dată în 2017 și a doua oară în 2018. După prima excludere, judecătoarea a câștigat, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul împotriva CSM și s-a întors, pentru scurt timp, în sistemul de justiție.

La câteva luni, însă, CSM a decis o nouă excludere a ei din magistratură. Și această decizie a fost atacată în instanță de Camelia Bogdan, însă nu există încă o decizie a judecătorilor Curții Supreme.

Camelia Bogdan este judecătoarea care l-a condamnat definitiv, în august 2014, pe Dan Voiculescu, în Dosarul „ICA”, la 10 ani de închisoare și a dispus recuperarea a 60 de milioane de euro de către stat, reprezentând valoarea prejudiciului din acest dosar.

Dan Voiculescu a ieșit condiționat din închisoare, după aproape trei ani de detenție, în iulie 2017, însă cea mai mare parte a prejudiciului din Dosarul „ICA” nu a fost recuperată nici până astăzi. Emisiunea la care este invitată judecătoarea camelia Bogdan va fi difuzată miercuri, 3 iunie, de la ora 18.00, pe pagina de Facebook a revistei Newsweek România.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.