Interlopul Vandam, care-a sărit pe mașina nașului Oarză și a urlat că-l decapitează, rămâne arestat

DE Adrian Costin | Actualizat: 24.05.2023 - 08:01
Interlopul Vandam Cosntantin Foto: captură TikTok

Vandam Constantin mai stă încă 30 de zile în arest preventiv pentru tentativă de omor, după ce l-a amenințat pe interlopul Viorel Oarză, nimeni altul decât nașul copiilor lui Jean Brăileanu, fratele său.

SHARE

Interlopii Vandam Constantin și fratele său, Jean Brăileanu au fost reținuți pentru tentativă de omor, după ce l-au amenințat pe Viorel Oarză și au tras cu pistolul în niște rude ale acestuia.

Acum o lună, Tribunalul Iași a decis să-l pună în libertate pe Vandam Constantin însă procurorii DIICOT au constestat măsura.

Astfel, Curtea de Apel Iași a decis să-l mențină în arest pe Vandam Constantin pentru încă 30 de zile, măsură care a fost ulterior prelungită de către Tribunalul Iași.

Citește și: Zidul segregării din Baia Mare va fi demolat. Un jurnalist a obținut decizia în instanță

Interlopul Vandam, care-a sărit pe mașina nașului Oarză și a urlat că-l decapitează. rămâne arestat

Recent, un videoclip în care Vandam apare alături de fratele său, Jean, face înconjurul internetului.

Jean îl filmează pe Vandam în timp ce stă în picioare pe un autoturism, marca Range Rover, care îi aparține lui Viorel Oarză.

Cei doi frați ar fi făcut asta ca să arate că nu se tem de nimic, însă au fost ironizați de internauți.

Citește și: Vandam și Jean Brăileanu și-au amenințat nașul, interlopul Oarză, că-l decapitează. Au fost reținuți

Cei din urmă au spus că autoturismul lui Viorel Oarză s-ar fi aflat la un service auto, iar, din această cauză, cei doi frați și-ar fi permis să facă asta, conform BZI. 

Scandal cu împușcături

La data de 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, în vederea luării măsurilor legale.

Citește și: Interlopul Joe, care i-a tăiat degetele lui Bebino cu sabia, vrea să iasă mai devreme din închisoare

De asemenea, au fost efectuate două percheziții domiciliare la persoanele bănuite de comiterea faptei. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 02 aprilie a.c., între patru persoane care se deplasau cu două auto ar fi avut loc un conflict pe o stradă din municipiul Iași, în urma căruia nu au rezultat victime”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Persoanele spre care a tras Vandam nu au cerut ajutorul poliției.

Facem precizarea că incidentul nu a fost sesizat la poliție. În cadrul anchetei a fost indisponibilizat un autoturism și supus unei expertize criminalistice. Având în vedere datele rezultate în urma investigațiilor și cercetărilor efectuate de polițiștii SIC Iași, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor.

În baza probatoriului administrat în cauze, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore, la data de 06 aprilie a.c., a doi bărbați, ambii din municipiul Iași. Cercetările continuă”, au mai transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Vandam Constantin se afla la volanul unui Porsche Panamera, pe data de 2 aprilie, în jurul orei 20:30, pe strada Eternitatea, iar pe locul din dreapta era Jean Brăileanu. Acolo, i-a observat pe nepoții lui Viorel Oarză, într-un autoturism, marca Audi Q7. A pus mâna pe un pistol și a tras două focuri de armă spre aceștia, de la volan, iar apoi s-a făcut nevăzut.

Jean Brăileanu a fost și el arestat după ce pe data de 20 martie 2023 a făcut o transmisiune live, pe Facebook, în care îl amenința cu moartea pe Viorel Oarză. Pentru asta, anchetatorii l-au acuzat de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Vandam  și Jean Brăileanu și-au amenințat nașul că-l decapitează

Frații interlopi Vandam Constantin și Jean Brăileanu l-au amenințat, într-un live,  pe interlopul Viorel Oarză, că-l decapitează.

Viorel Oarză, fost boxer, este și el un interlop cu multe condmnări la activ, fiind șeful Brigăzii care a terorizat multă vreme orașul Torino din Italia. 

Citește și: Vandam și Jean Brăileanu și-au amenințat nașul, interlopul Oarză, că-l decapitează. Au fost reținuți

„Acest băiat, Viorel Oarză, acest manipulator care mi-a botezat copiii și a stat la noi, în familie, 2 ani de zile, a făcut o trădare la nivel înalt și s-a întors împotriva noastră.

Tu nu ne cunoști pe noi, dar să dea Dumnezeu să ajung mort lângă tăicuțul meu. Viorel Oarză, ați fugit toți! Ați lăsat mașinile și ați fugit.

De nu te-oi decapita de față cu poliția! Să vezi ce înseamnă război”, a spus Jean Brăileanu în transmisiunea live de pe Facebook.

Citește și: Brigada de interlopi români din Torino, comparată de presa italiană cu Camorra și ’Ndrangheta

Drept urmare, frații interlopi Vandam Constantin și Jean Brăileanu au fost reținuți pentru tentativă de omor, conform BZI.

Cei doi au un lung istoric infracțional.

Interlopul Vandam a fugărit un rival cu toporul, pe stradă

De curând, interlopul Vandam Constantin a vrut să dea cu BMW-ul peste un rival, însă a lovit alte mașini parcate pe șoseaua Păcurari din Iași, apoi s-a dat jos din mașină cu toporul.

Citește și: Interlopul Costi Litrașu, scandal din arest, cu fratele verișoarei campioane la culturism: Sifonar

Totul s-a întâmplat într-o zonă aglomerată din Iași, în miezul zilei. Cei doi bărbați s-au luat la ceartă, iar Vandam Constantin a demarat în trombă cu BMW-ul încercând să-și lovească rivalul cu mașina.

Acesta s-a ferit însă, iar Vandam a lovit câteva mașini parcate, apoi s-a dat jos cu un topor și a început să fugă după cel cu care se certase. 

Vandam Constantin a a fost audiat în calitate de inculpat și de inculpat pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind dispusă apoi măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te