Gheorghiță (CNCAV): Este foarte probabil să avem 1.600 de infectări SARS-CoV-2 pe zi în septembrie

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.08.2021 - 23:32
Gheorghiță, despre bilanțul COVID-19: Posibil să avem 1.600 de infectări pe zi în septembrie/FOTO: Facebook/RoVaccinare

Numărul cazurilor grave de COVID-19 a crescut cu 20 în ultimele 24 de ore, interval de timp în care au fost înregistrate peste 500 de îmbolnăviri cauzate de virusul SARS-CoV-2. Foarte îngrijorător este și că varianta Delta a început să se răspândească în comunități mari și mici.

SHARE

El a spus că această creștere era anticipată și că este foarte probabil ca numărul infectărilor să ajungă în a doua parte a lunii septembrie la 1.600, scrie Digi24.

„Se anticipa această creștere, am transmis că din estimări, având în vedere implementarea relaxărilor și faptul că varianta Delta devine dominantă există această probabilitate de creștere. Considerăm că e foarte probabil să ajungem la final de august la peste 900 de cazuri pe zi și în septembrie, a doua parte, peste 1.500 - 1.600 de cazuri”, a spus Gheorghiță.

Medicul, care este coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a subliniat că indicatorul legat de severitatea cazurilor de Covid-19 este cel important, de care trebuie să se țină cont și a subliniat că doar prin vaccinare se poate obține o protecție mai bună față de formele severe de boală.

Citește și: Vicepreședintele afgan și fiul unui comandant militar au adunat forțele anti-talibane lângă Kabul

Valul 4 este al nevaccinaților, a spus medicul.

Medicul a afirmat că în România sunt încă foarte multe persoane ezitante la vaccinare, „comportament care nu e de câteva luni, ci de ani și ani de zile”.

Gheorghiță a afirmat că informarea medicală și prezentarea informațiilor pe înțelesul fiecăruia reprezintă elementul central al demersului de comunicare. El a adăugat că mesajul trebuie adaptat și  transmis de persoane care se bucură de încredere - preoții, cadrele didactice, polițiștii, primarul.

Citește și: Apartament cu două camere la Mamaia, 1.000 €/noapte. Cinci camere în Dubai, 500 € și o stea în plus

În ceea ce privește începerea anului școlar, medicul a subliniat că școala trebuie să înceapă fizic: „Nu mai putem să ne permitem încă un an în care copiii să stea acasă, s-a pierdut suficient de mult. Trebuie să facem un efort ca în acest an copiii noștri să meargă la școală”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.