GERMANIA Lucrătoarele sexuale, multe dintre ele din România, spun că-s gata să-și reia activitatea

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.09.2020 - 15:16
Foto: dw.com

Lucrătoarele sexuale se numără printre principalii perdanți ai crizei coronavirus. Disperarea e deosebit de mare în rândurile fetelor din România și alte țări ale Europei de Est, spune Stephanie Klee pentru dw.com .

SHARE

Stephanie Klee nu și-a pierdut simțul umorului. Când a fost întrebată ce vârstă are, ea a răspuns râzând: "Nu vă spun. Doar știți că toate curvele mint." În calitate de fondatoare și membră a consiliului de administrație al Asociației Federale pentru Servicii Sexuale, Klee (58 de ani) este vocea lucrătorilor sexuali din Germania, conform dw.com .

Ea se declară indignată de interzicerea activității lucrătoarelor sexuale timp de o jumătate de an: "Politicienii ne-au tratat rușinos în vremurile coronavirus, ne-au trecut cu vederea în mod deliberat. De noi nu-i pasă nimănui, chiar dacă prestăm o activitate cel puțin la fel de relevantă sistemic precum aceea a frizeriilor."

Nu numai în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german, unde Curtea Administrativă Superioară din Münster a anulat interzicerea serviciilor sexuale, ci și în multe alte landuri germane, lucrătoarele sexuale pot primi din nou clienți.  

"Multe fete nu mai aveau ce să pună pe masă, nu aveau nicio rezervă financiară și trebuiau să împrumute bani", spune Stephanie Klee, precizând că disperarea este deosebit de mare îndeosebi în rândurile fetelor din Europa de Est. "Unele dintre ele au plătit parțial impozite aici și, fiind în străinătate, nu primesc nici măcar venitul de bază."

Dacă s-ar întocmi o listă cu principalii perdanți ai crizei actuale, femeile din acest domeniu s-ar regăsi în partea ei superioară. Pe 16 martie, toate landurile federale au impus o amplă interdicție asupra serviciilor sexuale: bordeluri, prostituția stradală, așa-numitele cluburi de saună – toate au fost închise de pe o zi pe alta. Oficial. 

În timp ce multe femei din Europa de Est au părăsit cel mai mare bordel din Europa (Pascha, cu sediul la Köln), întorcându-se în țările lor, altele au continuat să lucreze online, ilegal și adesea expuse unor riscuri mari. 

Clienții au mai ținut legătura cu fetele, dar online

Este limpede că nu-i chiar simplu să interzici, peste noapte, "cea mai veche meserie din lume". În urmă cu doar câteva săptămâni, când Stephanie Klee s-a întâlnit cu colegii ei în bordel pentru consultări privind viitorul prestării de servicii sexuale pe timp de pandemie, telefonul continua să sune, iar la ușă băteau constant clienții. "Bărbații au încercat din nou și din nou să păstreze legătura cu noi, fie ea și limitată la o discuție scurtă", își amintește Klee.

Industria sexuală este amenințată de aceeași soartă ca multe baruri și restaurante. Nu numai Pascha se confruntă cu riscul falimentului. "Multe companii nu vor supraviețui de această dată, deoarece datoriile sunt prea mari și cu siguranță nu toți clienții se vor întoarce", se teme Stephanie Klee. Bordelurile sunt doar un aspect. Cum ar trebui să arate cumpărarea de servicii sexuale în viitor, cu măsuri anti-coronavirus în vigoare, precum distanțarea și purtarea măștii? "Va trebui să fim mai creativi și să ne amintim practicile sexuale pe care le-am reprimat anterior și pe care le-am cam uitat. Mai puțin mecanic", spune Klee, zâmbind.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te