Gabriela Firea recunoaște, de pe câmp, că Centura București este o „himeră”, un monstru tricefal

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 12.09.2020 - 23:53

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, în continuare, centura ocolitoare a Bucureştiului este "o himeră". În 2018, Firea acuza că Dragnea îi pune piedici în preluarea ”himerei”.

SHARE

Aflată în plină campanie pentru obținerea celui de-al doilea mandat, Firea și-a adus aminte că Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are o centură ocolitoare funcțională în regim de autostradă și a comentat pe Facebook inaugurarea, de altfel neinspirată, cu artificii, a lucrărilor pentru un segment de 16 kilometri de către Guvernul PNL.

"Despre artificii, autostrăzi, alţi demoni şi minciuni. Pe acest şantier ar fi trebuit să fie acum sute de muncitori. Zi lumină. Aşa ni s-a promis. Centura ocolitoare a Capitalei este, încă, o himeră. Se poate lucra pe un segment de 1,5 km din 16 contractaţi, dar activitatea e de o tristeţe înfricoşătoare. Constructorul turc - da, turc, al guvernului e bun -, spune că nu i-a dat CNAIR, care aparţine de Ministerul transporturilor, front de lucru. Atunci de ce au venit toţi să lansaze şantierul? De ce au făcut declaraţii pompoase cum că vor 'dudui' lucrările la Centură?", a scris Firea pe Facebook, postând și un material video.

Mai mult, Gabriela Firea susține că Primăria Capitalei ar fi putut finaliza acest obiectiv, aşa cum a procedat şi cu alte investiţii care erau abandonate în fază incipientă de ani de zile.

"Să nu uite că i-am rugat de nenumărate ori să transfere Centura la Primărie, pentru a o finaliza. Aşa cum am finalizat şi Podul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, Pasajul Sudului şi vestitul Pod Ciurel. Investiţii începute de ani de zile şi abandonate în fază incipientă. Cuvintele sunt de prisos!", a mai postat Firea.

Gabriela Firea a uitat însă, se pare, că în ultimii opt ani PSD a fost la guvernare șase și că a ”himera” s-a plimbat liniștită pe holurile partidului. În septembrie 2018, de exemplu, aflată în dispute interne în PSD, Firea acuza că ”Dragnea le spunea unor miniştri să nu mă ajute cu transferul Centurii Capitalei la Primărie”.

"Sunt miniştri care au venit şi mi-au spus, după ce nu au mai ocupat acea funcţie, că în şedinţe se spunea că trebuie să fie ajutat primarul general, că am promis cu toţii să facem lucruri bune, dar după aceea domnul Dragnea le spunea să nu mă ajute. Nici să transfere centura Capitalei la primărie, şi nu s-a transferat nici în ziua de azi, iar noi nu reuşim să răzbim în această problemă a traficului, şi sunt lăsată intenţionat să mă zbat de una singură, nici transferul RADET-ELCEN. Noi am transferat 300 de milioane de euro la compania municipală pentru cumpărarea creanţelor ELCEN. Nici în ziua de azi nu s-au făcut documentele, toate CET-urile s-au transferat gratuit la primării, dar la noi nici cu bani nu s-a încheiat acest proces şi avem numai beţe-n roate”, a declarat, în 2018, Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a înmânat, în 18 august, ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Vidra - Bragadiru al Centurii de Sud a Bucureştiului şi a anunţat începerea efectivă a lucrărilor pe acest tronson.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te