G4Media: Anca Dragu a folosit angajații și mașinile Senatului în interes propriu. Replica senatoarei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.12.2021 - 16:15
G4Media: Anca Dragu și-a folosit angajații și mașinile Senatului în interes propriu/FOTO: Facebook/AncaDragu

Anca Dragu, din funcția de președinte al Senatului a folosit angajații, mașinile și salonul oficial, tocmai pentru a se îmbarca cu prioritate, alături de familie și alți prieteni, într-un zbor ce avea să o ducă în vacanță în Franța, potrivit G4Media.

SHARE

Potrivit documentului publicat de sursa citată mai sus, Anca Dragu a folosit mașinile instituției, angajați de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, precum și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni pentru a avea facilități la îmbarcarea în zborul ce urma să o ducă în vacanță. Toate acestea se pare că au fost făcute sub acoperirea unei „delegații”.

Într-o reacție pentru G4Media, Anca Dragu a invocat faptul că accesul la aceste facilități a avut loc ”la recomandarea serviciilor de securitate”, ea fiind, atunci, numărul 2 în Statul Român.

Citește și: Cu ce se apără România la Marea Neagră: trei fregate, o corvetă, 30 de MiG-uri și 17 avioane F-16

Documentul arată că, la data de 23 iulie, cu două zile înainte de deplasare, Direcția Secretariat General din Senat a trimis o adresă Secretarului General, informându-l asupra faptului că, între 25 iulie și 1 august, ”o delegație condusă de către doamna Anca Dana Dragu, președintele Senatului României (…) va efectua o deplasare în Franța”.

Potrivit sursei citate, ar fi fost vorba despre o cursă pe ruta București – Marsilia și retur, operată de o companie low-cost. G4media.ro relatează că din delegația codnusă de Anca Dragu către Franța au făcut parte soțul ei, fiica și fiul minor al familiei, un coleg de facultate al fetei, dar și o prietenă de familie.

Citește și: CJUE: Deciziile CCR privind completurile de 5 și completurile specializate se opun dreptului european

Senatoarea USR precizează că nu a folosit resursele abuziv, doar a pus în aplicare recomandările de la serviciile de securitate.

„Sunt surprinsă de faptul că acest subiect, potrivit căruia sunt acuzată că am abuzat de beneficiile pe care le-am avut în calitate de președintă a Senatului, este adus din nou în actualitate, la câteva luni de la momentul în cauză (în vară, a fost dezbătut și la Antena 3).

În calitate de demnitar al statului român, nu am folosit niciodată în interes personal niciun fel de resursă a instituției pe care o reprezentam.
 
De fiecare dată, atunci când am făcut deplasări în calitate neoficială am avut grijă să-mi achit personal cheltuielile aferente. Concediile mele au fost plătite întotdeauna integral de mine.
 
Fiind demnitar (la acel moment, președinta Senatului, al doilea om în stat), beneficiez de protecție permanentă din partea Serviciului de Pază și Protecție (SPP). La plecarea la care se face referire, am ținut cont de recomandarea SPP în momentul în care am părăsit țara prin Aeroportul Otopeni. Recomandarea SPP a fost să trec, împreună cu familia, prin Salonul Oficial.
 
Niciodată, sub nicio formă, nu am folosit bani publici în scop privat”, a replicat Anca Dragu, pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te