FOTO Inconștiență! Așa arată pneul mașinii care a provocat accidentul mortal de pe A1 Sibiu - Boița

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 30.01.2023 - 17:05
Așa arată pneul mașinii care a provocat accidentul mortal de pe A1 Sibiu - Boița. / Foto: CNAIR, Facebook
Carambol mortal pe A1 Sibiu - Boița / Foto: Facebook

Degeaba ai mașina echipată cu anvelope de iarnă dacă arată precum cele ale mașinii a provocat accidentul mortal pe ploaie înghețată de pe A1 Sibiu - Boița, de duminică, 29 ianuarie: uzate la maximum și inegal, fără urmă de rizuri specifice în profil.

SHARE

Pe fondul ploii înghețate, duminică, 29 ianuarie, seara, pe A1, între Sibiu și Boița, a avut loc un carambol între 6 vehicule, după ce un șofer a derapat. Un bărbat de 48 de ani a murit după ce a căzut după un pasaj în încercarea de a se refugia din calea mașinilor care circulau cu viteză, iar un tânăr de 27 de ani, aflat într-unul dintre vehiculele implicate în accident, a ajuns la spital. 

Citește și: VIDEO Cauciucuri de iarnă sau „All-Seasons”? Grosimea zăpezii și stilul de condus motivează alegerea

CNAIR a publicat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie cu anvelopa stânga față a autovehiculului care a provocat carambolul. Este de iarnă, dar este uzată la maximum. Nici pe flancuri, nici pe mijloc nu mai există nici un fel de rizuri specifice anvelopelor de iarnă. De asemenea, se observă că pneul este puternic tocit și inegal, ceea ce amplifică și mai mult instabilitatea mașinii la manevre și pe carosabil uscat. 

Pe polei sau „gheață neagră”, cum i se mai spune, nicio anvelopă nu garantează controlul absolut (poate doar cele cu ținte, cu cuie, dar sunt ilegale), oricât de nouă sau de performantă ar fi. Însă, a rula cu un astfel de pneu uzat la maximum garatează lipsa de control asupra direcției în orice situație. 

Citește și: VIDEO Care sunt cele mai bune și cele mai proaste cauciucuri de iarnă pentru mașinile mici

❗Așa arăta cauciucul mașinii care a provocat accidentul de aseară de pe autostrada A1, între #Sibiu și Boița!

🖤Din păcate #accidentul în lanț a provocat și o victimă, după ce unul dintre șoferi a căzut de pe pasaj, în timp ce a încercat să se refugieze din calea mașinilor care circulau cu mare viteză.
🟠Accidentul s-a produs în condiții de ploaie înghețată care estre foarte greu de combătut pentru că gheața acoperă imediat orice material antiderapant. Cele 8 utilaje din cadrul CIC Boița au acționat cu materiale antiderapante în continuu începând cu ora 18.45 (codul galben de ploaie înghețată fiind emis ulterior, în jurul orei 19), imediat după ce a început ploaia, cu treceri o dată la 30 – 40 de minute pe întregul sector dintre Mohu și Boița.
🟠În paralel, pe toate panourile de afișaj de pe întregul sector de #autostradă au fost afișate mesaje de avertizare cu privire la carosabil alunecos și restricție de viteză la 60 km/h. Unul dintre panourile acestea fiind amplasat la doar 1,3 km înainte de zona în care s-a întâmplat accidentul.
🟠Circulația a fost reluată după aproximativ 6 ore, doar după ce ne-am asigurat că nu mai există pericol de alunecare pe șosea.
‼Le atragem atenția șoferilor să se conformeze recomandărilor afișate pe panourile de avertizare pentru că acestea au scopul de a le proteja viața.
❗De asemenea, recomandăm celor care sunt implicați în accidente ca, după ce anunță autoritățile, să se retragă pe banda de urgență sau să rămână în mașini pentru a nu se expune pericolelor de pe autostrăzi”, a postat CNAIR pe Facebook.

Cum a avut loc accidentul mortal, cu 6 maşini, de pe A1 Sibiu - Boița

”Iniţial, s-a produs o coliziune între 3 autoturisme, coliziune în urma căreia a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat în vârstă de 27 de ani. Imediat după acest eveniment, în imediata apropiere, s-a produs o coliziune între un microbuz transport marfă şi un autoturism”, a transmis IPJ Sibiu. 

Sursa citată a precizat că şoferul microbuzului a coborât din autovehicul şi a observat cum un autoturism condus în urma sa a lovit parapetul, ricoşând spre locul în care se afla.

Pentru a evita maşina care se îndrepta către el, bărbatul a sărit între parapeţii mediani, neştiind că se află pe un pod şi a căzut în gol.

”Acest ultim autoturism a intrat în coliziune cu microbuzul, dar şi cu unul din turismele implicate în primul accident. Din păcate, şoferul microbuzului nu a supravieţuit căderii”, a mai precizat IPJ Sibiu. 

”În accident au fost implicate 6 autovehicule şi 9 persoane. În urma evaluării medicale, 7 persoane  nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital. O persoană de sex masculin în vârstă de 27 de ani a fost preluată de echipajul SAJ şi transportată la UPU Sibiu. Cea de-a 9 persoană implicată în accident, de aproximativ 48 de ani, a căzut de pe pod, prezentând leziuni incompatibile cu viaţa, medicul declarând decesul acesteia”, a transmis ISU Sibiu. 

Bărbatul de 27 de ani a suferit un traumatism de sold drept. 

 
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te