Ex-purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, gafă când făcea morală oamenilor pentru clipul cu Eminescu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.01.2019 - 15:10
Marius Militaru, fost purtător de cuvânt al Jandarmeriei, asigură în continuare comunicarea instituției. FOTO: Facebook

Marius Militaru, care asigură comunicarea publică pentru Jandarmeria Română, i-a criticat pe internauții care au ironizat omagiul adus de jandarmi lui Mihai Eminescu, vorbind despre patul lui Procust, dar a scris greșit numele.

SHARE

Militaru a mai scris că ironiile la adresa jandarmilor i-au adus aminte de patul lui Procust. Deși a explicat în postare ce este patul lui Procust, scriind „o să spuneți că sunt jandarm, eventual analfabet și n-are rost să fac pe deșteptul”, , fostul purtător de cuvânt al Jandarmeriei a scris greșit „Procust”. 

 

„După ce am văzut și citit întreaga sarabandă de ironii la adresa unei postări făcute pe pagina de socializare a institutuției în care lucrez (și acum vă rog să-mi scuzați postarea subiectivă), m-am gândit astăzi la Patul lui Procoust. Știu deja sau intuiesc, o să spuneți că sunt jandarm, eventual analfabet și că n-are rost să fac pe deșteptul, din moment ce pumnii mei minte n-are! Este acel pat îngust în care, dacă ai neșansa să nimerești, și mai grav, să nu încapi în el, se taie din tine fără milă, ca să respecți tiparul. Vrem tipare, cu orice preț! Dacă nu respecți tiparul va fi rău. Trebuie să fii neapărat în trend.

Citește și VIDEO: Omagiul adus de Jandarmeria Română lui Eminescu, ridiculizat pe Facebook

Trebuie să critici, orice, dar să critici cu multă abnegație. Un tipar a cărui concizie, din păcate, impune și o doză mare de radicalism, care de cele mai multe ori exclude nuanțele. Pentru cei care astăzi au trimis mesaje pe pagina de socializare, au ironizat, au creat, au făcut catrene, unele foarte reușite, îmi confirmă încă o data, că românii sunt oameni spirituali, inteligenți și creativi. Mă bucur să știu că activitatea noastră este urmărită de astfel de oameni. Pentru încheiere, aș apela tot la Eminescu... „de aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem”, a scris Marius Militaru, fost purtător de cuvânt al Jandarmeriei, care asigură încă legătura cu presa. 

Marți, Jandarmeria Română a postat, pe pagina de Facebook, un filmuleț în care trei jandarmi se plimbă prin zăpadă cu pahare de ceai în mână, în timp ce cântă o piesă dedicată poetului Mihai Eminescu, cu ocazia aniversării sale. Postarea a devenit virală, iar mii de oameni au ridiculizat înregistrarea.

Militaru a fost destituit din funcție după protestul diasporei din 10 august 2018, când jandarmii au lovit manifestanții și i-au gazat, cel puțin 400 de oameni fiind răniți.  

 

Citește și: VIDEO Jandarmeriada - Cronica unei represiuni anunțate. Cine sunt victimele

Jandarmeriada - Înainte și după 10 august. 12 zile negre. EXCLUSIV ONLINE

Jandarmeriada - Minciunile Jandarmeriei

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te