Faptele de „arme” ale interlopului Emi Pian: Cerea 10% dobândă pe zi pentru banii daţi cu camătă

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 07.08.2020 - 19:55
Emi Pian

Interlopul care a murit acum câteva zile, aducând la lumină o parte a pericolului reprezentat de clanurile care domină părți ale orașelor României, câștiga banii extrem de ușor, conform dosarului consultat de cotidianul „Libertatea”.

SHARE

El făcea și 3.000 de euro, de pe o zi pe alta, ca dobândă de la un singur om împrumutat! Dacă nu ar fi făcut cerere de liberare condiţionată, Emi Pian ieşea din închisoare în ianuarie 2021.

Dar el a fost un “deţinut model”, conform Penitenciarului Rahova, a muncit la Protecția Animalelor şi a reușit să convingă instanţa din prima că merită să fie liber.

Fusese condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru şantaj şi pentru că dădea bani cu camătă jucătorilor de barbut.

Când a cerut să iasă din închisoare, Pian a depus dovada că se va angaja la un SRL. Dar a fost ucis, 11 luni mai târziu, în urma unei încăieri la un joc de barbut.

Iată cum arată una dintre transcrierile înregistrărilor din dosarul său, pentru care fusese condamnat.

“Du-te și pune-ți Porshe-ul amanet”

Mototolea Florin, zis Emi Pian: Îi dau foc la mașina asta, n-o dau nimănui! Pentru că sunt banii lui ZABAR și ai lui SENTIMENTU, ai auzit?

Martor: Vorbește cu tatăl meu…

Mototolea Florin: Asta-i culmea! Nu vorbesc cu nimeni! Am 5.000 la tatăl tău, separat. Trebuie să vorbesc cu…

Martor: Tu ascultă la mine ce-ți spun: dacă mașina nu e la tine, e bine atunci. Pentru că eu nu te mint, și… îți arăt/demonstrez!

Mototolea Florin: Ce vrei să spui?

Martor: Ascultă la mine: A venit românul de acolo de unde am luat-o eu, căci n-a fost de aici; a fost de acolo de unde este ea, ai auzit?

Mototolea Florin: Da! Martor: Eu o luasem de la el cu șmecherie! Să mor accidentat, să moară fata mea, dacă aveam decât o cheie, la mașina aia!

Mototolea Florin: Da!

Martor: A venit, s-a dus la Poliție la Voluntari și m-a băgat direct! M-a întrebat unde e mașina: am spus că e defectă în servis, că să văd cum fac ca să o repar, ca să-i dau mașina înapoi.

Mototolea Florin: Du-te și pune-ți Porshe-ul amanet, adă-mi banii și vino de ia-ți mașina!

Este înregistrarea convorbirii dintre Emi Pian şi un bărbat căruia el îi împrumutase 5.000 de euro, luându-i, drept garanție, maşina pe care refuza să i-o mai înapoieze, dacă nu-şi primește datoria.

Stenograma discuţiei din martie 2016 este probă în dosarul în care Mototolea a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare. Fusese singura pată pe cazierul lui.

Citește articolul integral pe site-ul Libertatea

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.