Ambasada SUA: Înscrierea pentru „Loteria Vizelor” începe pe 3 octombrie

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 01.10.2018 - 13:35

Înregistrarea electronică în programul „Diversity Visa” al Statelor Unite va începe miercuri, 3 octombrie, la ora 19:00 (ora României) și va rămâne disponibilă până 6 noiembrie. Pe 7 mai 2019 urmează să fie anunțați câștigătorii, potrivit unui comunicat emis de ambasada SUA.

SHARE

Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul S.U.A.  Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naționalitate (INA) stabileşte o clasă de imigranți cunoscută ca „diversity immigrants” din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei.  

Pentru anul 2020, vor fi disponibile 50.000 de vize DV („diversity visas”). Nu se percepe nicio taxă de înregistrare în programul DV. 

Pentru a participa în programul din acest an, doritorii trebuie să acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare.  

Acolo pot fi găsite formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea dvs. de înregistrare.
Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare NUMAI pe pagina de internet E-DV.  Cererea de înscriere necesită furnizarea unei adrese de e-mail.  

Fie că o persoană trimite o cerere de participare direct, sau un avocat, un prieten, sau o rudă îi oferă asistenţă, numai o singură cerere de participare poate fi trimisă în numele fiecărei persoane.
Este foarte important ca cei care participă la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2020.  Numărul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată.  Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare.  Vă atragem atenţia asupra înscrierii cu o fotografie recentă, fără să purtaţi ochelari, care să fi fost făcută în ultimele şase luni.  Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise cu cereri de participare în programul anterior (DV-2019) vor fi descalificate.
Începând cu data de 7 mai 2019, participanţii la programul DV-2020 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.  pentru programul Diversity Visa.  Informaţia este disponibilă NUMAI pe Entrant Status Check. Vă atenționăm să nu daţi crezare niciunui e-mail care vă informează că aţi fost selecţionat să solicitaţi o viză în programul DV.  
Participanții trebuie să transmită o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni. Participanții care vor folosi fotografii transmise în programul anterior (DV-2019) vor fi descalificați automat.
Instrucțiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la www.usvisas.state.gov/dv/instructions

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -