Doi profesori, arestați după ce au agresat sexual mai mulți elevi minori. Anchetă la IȘJ Suceava

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.01.2022 - 10:04
Doi prefesori, arestați după ce au agresat sexual mai mulți elevi minori. Anchetă, la IȘJ Suceava. / Foto: bbc.com

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a declanşat anchete la sediul unităţilor şcolare din Costâna şi Bosanci, după ce două cadre didactice au fost arestate preventiv pentru că au agresat sexual mai mulţi minori, a informat inspectorul general Grigore Bocanci.

SHARE

Potrivit sursei citate, IŞJ Suceava a fost informat referitor la cele două acuzaţii de la Şcoala Gimnazială "Vasile Bumbac" Costâna, structura a Şcolii Gimnaziale Todireşti, şi de la Şcoala Gimnazială Bosanci, de către conducerile şcolilor.

''Situaţiile sunt foarte grave, atât în cazul domnului Chiseliţă Vicenţiu Dragomir, cât şi în cazul doamnei Maria Podolac, ambii profesori fiind arestaţi pentru 30 de zile. Sunt două fapte condamnabile, practic de neînţeles, în care poliţia şi procuratura îşi vor exercita atribuţiile, anchetele fiind în curs de desfăşurare. Echipe de control ale Inspectoratului şcolar vor realiza anchete la sediul celor două unităţi de învăţământ în cursul săptămânii viitoare. Vor fi verificate şi examenele psihologice susţinute de către cei doi profesori la începutul anului şcolar. De asemenea, la nivelul şcolilor vor fi realizate cercetări de către comisiile de disciplină'', se arată în comunicat.

Citește și: VIDEO O tânără de 21 de ani trăiește ca un câine: e plimbată în lesă și latră

Sursa citată a precizat că la Costâna ancheta Inspectoratului şcolar este în desfăşurare, joi fiind prezentă o echipă de control la unitatea de învăţământ, dar nu s-a putut lua legătura cu profesorul inculpat deoarece îşi luase concediu fără plată.

Trei eleve, agresate sexual de un profesor și o profesoară

Două persoane bănuite de agresarea sexuală a unor minori au fost fost reţinute şi, ulterior, arestate preventiv, acestea fiind cercetate în două dosare distincte, a informat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Potrivit sursei citate, cercetările au fost continuate vineri într-o cauză din 12 ianuarie 2022, când o elevă în vârstă în vârstă de 14 ani a fost victima unor avansuri cu tentă sexuală şi a unui comportament indecent şi provocator din partea unui bărbat în vârstă de 59 de ani.

După continuarea cercetărilor în caz, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei competente ce a dispus arestarea pentru 30 de zile pentru agresiune sexuală şi a respins ca nefondată cererea inculpatului de a beneficia de arest la domiciliu.

Citește și: FOTO Un clujean de 28 de ani a intrat cu mașina într-o casă. S-a dezbrăcat și a dansat în stradă

Totodată, s-au continuat cercetările într-un dosar complex din luna decembrie 2021, fiind administrat material probator şi efectuate două percheziţii domiciliare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a precizat că, în acest caz, o femeie a sesizat faptul că autoturismul proprietate personală parcat în faţa blocului a fost incendiat în data de 17 decembrie 2021, fiind identificat autorul şi reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv.

Din cercetările efectuate s-a stabilit, ulterior, că bărbatul care a incendiat maşina este tatăl a două fetiţe şi ar fi recurs la acest gest de răzbunare ca urmare a unor acte de agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale.

Din verificările ulterioare s-a conturat că aceste aceste acte de agresiune sexuală, inclusiv fizică, asupra minorelor au existat, fiind identificată chiar şi o a treia victimă, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate.

În urma probatoriului administrat şi a două percheziţii efectuate în data de 14 ianuarie 2022 pe raza localităţilor Suceava şi Bosanci, s-a dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore, ulterior aceasta fiind arestată preventiv pentru 30 de zile. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te