Primarul din Crevedia, unde a explodat stația GPL, condamnat la închisoare în legătură cu un furt

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.08.2023 - 16:30
Florin Petre - Foto: Facebook / PSD

Primarul din Crevedia, Florin Petre, unde a avut loc deflagrația de la stația GPL, a fost condamnat la închisoare, potrivit unui document oficial al prefecturii Dâmbovița.

SHARE

Primarul Florin Petre, unde a explodat o stație GPL, eveniment soldat cu morți și zeci de răniți, a fost condamnat la închisoare. Acest aspect este confirmat într-un document oficial semnat de prefectura Dâmbovița.

Citește și: Primarul din Crevedia, unde a explodat stația GPL, condamnat la închisoare în legătură cu un furt

Petre a devenit primar în anul 2016. La puțin timp după ce a devenit primar, un cetățean a trimis o petiție către prefectura Județului Dâmbovița de care aparține localitatea Crevedia. Documentul a fost obținut de Bogdan Tobă.

Cetățeanul voia să știe dacă primarul ales Florin Petre nu își pierde mandatul pentru că a fost condamnat la închisoare.

Din răspunsul prefecturii aflăm că „în urma verificărilor efectuate a rezultat că există o sentință penală în ceea ce îl privește pe primarul în funcție al comunei Crevedia, Florin Petre”.

De ce nu și-a pierdut mandatul condamnatul penal Petre Florin

„Sentința penală a fost pronunțată înaintea alegerii domnului Petre Florin ca primar al comunei Crevedia”, spune prefectura. Urmare a acestui aspect, primarul Petre nu își pierde mandatul.

Newsweek România a cerut explicații primarului, dar acesta nu a răspuns solicitărilor.

Primarul Florin Petre a fost condamnat la un an de închisoare, dar instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pentru o perioadă de doi ani în care Petre a fost pus sub supraveghere.

Citește și: Imaginile care arată că Arafat ar fi putut împiedica tragedia din Crevedia accesând „Google Earth”

Primarul a fost condamnat pentru că a tăinuit un furt.

Declarațiile controversate ale primarului Petre

Procurorii fac cercetări in rem pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, infracțiune care se pedepsește cu mai mult de zece ani. Primarul din Crevedia susține că locul exploziei era "mai degrabă un depozit GPL", pentru că activitatea de vânzare de carburanți către oameni a fost suspendată.

Primarul din Crevedia susține că locul exploziei era "mai degrabă un depozit GPL", pentru că activitatea de vânzare de carburanți către oameni a fost suspendată.

"În urma catastrofei petrecute la o fostă stație GPL din Crevedia, autoritățile locale, sub coordonarea primarului Petre Florin, s-au alăturat echipelor de salvatori, într-un efort comun pentru a diminua pagubele și a limita numărul victimelor din cadrul populației.

Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU”, se arată într-un comunicat al Primăriei Crevedia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te