Discret, hoțul de conserve s-a reinstalat la conducerea Spitalului Județean Focșani

DE Valentin Mirică | Actualizat: 19.10.2021 - 12:45
Constantin Mindrilă, Marian Oprișan și Viorica Dăncilă, în 2019 Foto: Guvernul României

Discret, hoțul de conserve s-a reinstalat la conducerea Spitalului Județean Focșani: Constantin Mîndrilă, omul lui Marian Oprișan, dat afară la începutul pandemiei, a rămas manager al celei mai importante unități medicale din Vrancea.

SHARE

La finalul lunii martie, presa locală a scris că managerul de la acel moment al Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon Focșani” a chemat poliția pentru a-l evacua pe fostul manager, Constantin Mîndrilă, din birou, după ce acesta a obținut anularea suspendării din funcție, de la instanță. Constantin Mîndrilă s-a prezentat la birou cu o copie a hotărârii de anulare a suspendării din funcție, dar fără o decizie a Ministerului Sănătății de repunere pe funcție, motiv pentru care managerul de la acel moment, Codruța Neagu, a chemat Poliția. 

Citește și: Românii bolnavi refuză să fie transferați la spitalele din străinătate. Se tem ca vor muri de foame

Curtea de Apel Galați a dat o primă decizie favorabilă fostului manager al Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă. Acesta contestase în instanță ordinele ministrului Sănătății de anul trecut, Nelu Tătaru, privind încetarea contractului său de management. Însă decizia magistraților din Galați putea fi atacată cu recurs. 

După informațiile din martie, acest scandal a dispărut din atenția presei, iar Mîndrilă și-a preluat postul. 

În octombrie, el explica presei că bolnavii se descurcă chiar dacă spitalul primește căldură doar cîteva ore pe zi. Nu stau în frig, e altă temperatură decât temperatura normală. Încercăm ce este omenește posibil pentru noi să suplinim lipsa căldurii prin mărirea numărului de pături la pacienți și îmbrăcăminte groasă”, a declarat Mândrilă pentru Europa Liberă.

Constantin Mîndrilă a fost condamnat la închisoare cu suspendare în 2008 pentru că a furat conserve de carne din Rezerva de stat destinate victimelor indundațiilor pe când era secretarul Prefecturii Vrancea. Cu toate acestea, în 2012, el a ajuns manager al Spitalului Județean Vrancea, prin concurs, numirea fiind semnată de ministrul Sănătății de la acel moment, Raed Arafat. Poreclit "secretarul conservă" pentru că a furat din alimentele sinistraţilor, el a reuşit să câştige concursul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani cu nota 9,58, în condiţiile în care lucrarea i-a fost corectată de colegii săi de la Partidul Social Democrat.

Mîndrilă este considerat un apropiat al lui Marian Opriașn, dar, legal, acest spital este în subordinea Ministerului Sănătății. Este singurul spital județean care nu a fost transferat autorităților locale. 

Citește și: Directorul Termoenergetica București recomandă boilere electrice celor care vor apă caldă

În noiembrie 2019, presa a relatat cum și-a făcut Viorica Dăncilă campanie în acest spital. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te