Un deputat USR a demisionat pentru că susține referendumul pentru definirea familiei

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 04.10.2018 - 12:11
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Deputatul USR Matei Dobrovie a anunțat, joi, pe pagina sa de Facebook, că demisionează din partid și că susține referendumul pentru revizuirea Constituției în sensul definirii căsătoriei între un bărbat și o femeie. USR a votat împotriva organizării referendumului.

SHARE

„Susțin inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie și demisionez din USR!
Am votat PENTRU în Camera Deputaților și îndemn cetățenii României să iasă la vot pe 6–7 octombrie! Această inițiativă civică este un exercițiu democratic util, legitim și îmbucurător. Este pentru prima dată când cetățeni ai României strâng peste 3 milioane de semnături pentru a participa la o decizie. Voința lor nu trebuie și nu poate fi ignorată. Nu se pot interzice anumite referendumuri, doar pentru că nu ne plac. Democrația este puterea poporului care-și exercită suveranitatea. Ce rol mai au instrumentele democrației, dacă vocea poporului nu este ascultată?", a scris Matei Dobrovie joi, pe Facebook.
Deputatul susţine că USR merge într-o direcţie greşită şi că este „departe de a fi partidul altfel, curat, pe care ni l-am dorit și acționează de multe ori ca PSD", avertizând că formaţiunea se sinucide politic.
„Din păcate, USR este departe de a fi partidul altfel, curat, pe care ni l-am dorit, și acționează de multe ori ca PSD. Lupte interne pentru putere, oameni aleși în conducere/funcții nu pe baze de competențe, de integritate, de cine este cel mai bun, ci pe bază de găști, liste circulate înainte de alegerile interne pentru BM, BN și celelalte de organe de conducere, gândirea unor sisteme de vot care să favorizeze doar o tabără. Este foarte trist, dar nu putem ascunde gunoiul sub preș, tocmai noi, partidul transparenței. Conflictele din USR au devenit ireconciliabile pentru că nu au fost soluționate, ci alimentate de măsurile de forță luate de actuala conducere", a mai scris deputatul.

Parlamentarul mai susţine că USR a fost „deturnat de un grup care a folosit o temă sensibilă, divizivă, cea a familiei, pentru a prelua puterea în partid, prin înlăturarea liderului fondator Nicușor Dan".
„Membrii USR care susțin căsătoria formată dintr-un bărbat și o femeie și familia naturală sunt împiedicați să-și exprime opiniile și valorile atât public, fiind acuzați că prejudiciază imaginea USR, cât și în interiorul partidului. Sunt hărțuiți cu plângeri, și, în final, excluși sau sancționați pentru „delicte de opinie”. Libertatea de exprimare și de conștiință este valabilă doar pentru „progresiștii” toleranți, care au dreptul să se exprime oricând în exterior, atacând cultele, valorile naționale, referendumul, scurgând informații interne către presă pentru a-și decredibiliza colegii creștin-democrați”, relatează Dobrovie.



Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te