Firea a pierdut majoritatea la Consiliul General. Ciucu: Opoziția are ocazia să repare stricăciunile

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 22.10.2018 - 12:08

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a exclus din PSD patru consilieri din Consiliul General al Municipiului București (CGMB). În lipsa acestora, primarul capitalei Gabriela Firea pierde majoritatea, ceea ce va face ca inițiativele ei să aibă șanse mici de a trece de vot.

SHARE

„În ședințele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent și Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuța Doina, Pavel Marius Adrian, Săndulescu Nina și Șuhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetățenilor Sectorului 5, care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului București”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al PSD Sector 5.
Un consilier local care este exclus din partidul pe listele căruia a candidat pierde locul în Consiliul local sau Consiliul General, prevede legea, și va fi înlocuit de primul candidat care nu a câștigat la alegeri un post de consilier. Așa încât, mișcarea politică a lui Daniel Florea lovește direct în colega sa de partid, Gabriela Firea.

Ciprian Ciucu: Opoziția trebuie să profite, pentru a repara ce a stricat Firea

„În CGMB, fără sprijinul PMP (sprijin care a fost acordat de nenumărate ori), majoritatea PSD-ALDE este foarte fragilă, ar avea doar un singur vot peste opoziție. Dacă PSD Sector 5 va merge până la capăt și va notifica Prefectul cu privire la pierderea calității de mebru si retragerea sprijinului politic pentru cei patru consilieri, Gabriela Firea va pierde majoritatea în consiliul General. Cel puțin pentru o perioadă, depinde cine urmează pe listele PSD și de cine vor asculta aceștia. 

Conform legii, prefectul va trebui să constate că madatele consilierilor rămași fără sprijin politic sunt invalide. Este clar că avem de-a face cu o luptă politică între gruparea Dragnea și clanul din Ilfov, condus de Gabriela Firea și apropiații ei. Noi, opoziția, trebuie să profităm de luptele din interiorul PSD și să reparăm o parte, ceea ce se poate, din stricăciunile produse de Gabriela Firea în acești ani, mai ales in ceea ce priveste inființarea de firme, admnistratii fara rost și usurinta de a face achizitii in 5 zile”, a declarat pentru Newsweek România liberalul Ciprian Ciucu, unul dintre cei mai activi opozanți ai Gabrielei Firea din Consiliul General al Municipiului București.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.