Teo Tradafir, Andreea Marin și Sofia Vicoveanca, victime într-un dosar DIICOT. Dosarul, în instanță

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.10.2022 - 09:14
TeoTradafir și Andreea Marin victime într-un dosar DIICOT

Patru bărbați au constituit un grup infracţional organizat, în cadrul căruia au acţionat în mod coordonat prin crearea de conturi fictive într-o reţea de socializare pe numele altor persoane :Andreea Marin, Teo Trandafir, Iulia Vântur, Rodica Popescu-Bitănescu, Sofia Vicoveanca.

SHARE

Patru bărbați au constituit un grup infracţional organizat, în cadrul căruia au acţionat în mod coordonat prin crearea de conturi fictive într-o reţea de socializare pe numele altor persoane – Andreea Marin, Teo Trandafir, Iulia Vântur, Rodica Popescu-Bitănescu, Stela Popescu, Sofia Vicoveanca și mulți alții.

Folosindu-se de paginile clonate, cei patru infractori au organizat „campanii umanitare” și au strâns bani în numele vedetelor, pe care, evident, și i-au însușit. Cu toate că lista vedetelor de top era destul de mare, doar câteva au mers până la capăt în dosar și s-au constituit părți civile, iar cea mai cunoscută victimă din dosar este Teo Trandafir. 

Citește și: Interlopii Trident, Daolică și Zabar au furat ceasuri smart și căști de aproape un milion de euro

Teo Trandafir a ales să aibă calitatea de parte vătămată în dosar, în timp ce Andreea Marin a dat doar declarații ca persoane vătămată, dar a rămas în dosar doar în calitatea de martor.

273 de persoane, înșelate cu 35.000 de dolari

Cei patru inculpați sunt din Neamț și aveau la data comiterii faptelor între 18 și 23 de ani. Toți au fost crescuți în plasament și au dat dovadă de o inventivitate remarcabilă în orchestrarea escrocheriilor.

Anchetatorii au adunat inițial probatoriu despre 273 de persoane care le-au transmis celor patru, prin diferite metode, aproape 35.000 de dolari.

Oamenii credeau că ajută familii nevoiaşe, în urma apelurilor făcute de Andreea Marin sau Teo Trandafir, însă în realitate vorbeau pe reţeaua de socializare cu cei patru escroci.

După 6 ani de la comiterea faptelor, dosarul a trecut de camera preliminară, astfel că va începe judecata pe fond.  

 

  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.