Un militar este acuzat că ar fi vândut bancnote false, din cupiura de 50 euro, contra sumei de 125 lei/bucată, adică la jumătate din valoarea reală. Bărbatul a fost reținut, apoi arestat la domiciliu de procurorii Parchetului Militar Timişoara.
O nouă metodă de fraudă face ravagii în România: escrocii preiau controlul conturilor de WhatsApp și cer bani de la apropiați, sub pretextul unui împrumut urgent. Printre victimele vizate se numără și Gabriela Folcuț, directorul executiv al Asociației Române a Băncilor.
O nouă metodă de fraudă cibernetică face ravagii printre utilizatorii de telefoane mobile. Hackerii pot prelua controlul asupra numărului tău de telefon printr-o înșelătorie cu cartela SIM, fără ca tu să știi. Iată cum funcționează atacul infractorilor cibernetici.
Alertă privind „escrocheria cu instalatorii”:. Poliția avertizează despre modul de operare și cum funcționează. Escrocii se dau drept instalatori folosind WhatsApp, Telegram și alte aplicații. Dacă vă trimit acest mesaj, nu acceptați o recenzie.
De la apeluri false care par a fi de la bancă, până la filmulețe deepfake cu vedete cunoscute, românii cad tot mai des în plasa escrocilor online. Fraudele cu investiții false sunt pe primul loc în Europa, iar rata de recuperare a banilor este alarmant de mică: doar 4%.