Cum a ajuns Nuțu Cămătaru în Legiunea Străină unde a luptat timp de 2 ani

DE Adrian Costin | Actualizat: 24.06.2023 - 14:58
Nuțu Cămătaru Foto: Facebook
Nuțu Cămătaru a plecat pe cal de la închisoare în 2010 Foto: EVZ

Interlopul Nuțu Cămătaru a stat doi ani în Legiunea Străină, imediat după Revoluție, forțat de infracțiunile pe care le făcuse. Evident, viața dură din Legiune nu l-a cumințit, ba dimpotrivă.

SHARE

Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, are o coleție de condamnări pentru fapte penale cu violență și este, în continuare, cel mai respectat interlop în lumea infractorilor.

Nuțu, împreună cu fratele său, Sile, a crescut în cartierul Ferentari, acolo unde are mai multe proprietăți imobiliare, inclusiv celebra fermă, transformată în grădină zoologică, unde a crescut până acum câțiva ani lei, urși și cai.

Cum a ajuns Nuțu Cămătaru în Legiunea Străină unde a luptat 2 ani

Nuțu Cămătaru și-a început activitatea infracțională încă de când era minor, cu o tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. Apoi, după majorat a furat 180 de butelii de aragaz și a fost condmnat la 6 ani de închisoare.

Citește și: Interlopul pregătit în Legiunea Străină, pedepsit pentru c-a împușcat un hacker în cap. Îl țepuise

Două decrete prezidenţiale, primul semnat de Ceauşescu, iar cel de-al doilea de Iliescu, i-au eliberat pe străzile Bucureştiului.

În doar şase luni, de la sfârşitul lui ianuarie 1988 – când au fost graţiaţi de Ceauşescu – şi până în iulie 1988, când au fost din nou arestaţi de poliţie, hoţii conduşi de Sile şi Nuţu Cămătaru au trecut ca un uragan prin Bucureşti.

Citește și: Interlopul Bebino, zis King Kong, 10 ani de pușcărie pentru că l-a amenințat cu moartea pe Chioru

Au dat 50 de spargeri. Se documentau înainte să dea lovitura, escaladau balcoane, deschideau uşi cu levierul şi, odată ajunşi în locuinţe, furau tot ce putea fi vândut pe piaţa neagră a Capitalei: cuverturi, covoare, lămpi, ceasuri, pachete de cafea, săpunuri, butelii de gaz, aparate video, casetofoane, căşti, blitzuri fotografice, lănţişoare de aur, jachete de piele, căciuli de blană etc, conform Riseproject.

În primăvara lui 1988, Nuţu Cămătaru avea 24 de ani. Fratele său mai mic Sile împlinise 20 de ani. Potrivit fişelor poliţiei, Sile nu era căsătorit, dar era tată a doi copii. Abandonase şcoala în clasa a patra. Nuţu, mai perseverent, absolvise opt clase şi avea calificarea de şofer.

Imediat după Revoluție, în 1990, a plecat din țară din cauza problemelor cu legea și s-a înrolat timp de doi ani în Legiunea Străină.  A intrat la parașutiști și tot atunci a învățat să tragă cu arma. Îndrăgostit de Franța, Nuțu purta mereu în buzunar o vedere cu Nisa. 

Viața dură din Legiune nu l-a liniștit, ba dimpotrivă. Revenit în țară, Nuțu Cămătaru avea să pună bazele cele mai puternice rețele de crimă organizată din România. 

 URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te