Cu ce ”arsenal” au mers suporterii la meciul Rapid-Dinamo. Le cărau cu sacul. Pe unde au fost aduse

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.09.2023 - 18:23
Suporteri pe Stadionul Rapid Foto: Facebook/ Rapid (imagine cu rol ilustrativ)

Un sac plin cu petarde și un banner au fost confiscate de jandarmi la meciul Rapid-Dinamo. După verificări s-a stabilit cum au fost aduse pe stadion fără să fie văzute la controlul în arenă.

SHARE

Jandarmii au confiscat zeci de articole pirotehnice de la suporterii care au venit pe stadion pentru derby-ul Rapid - Dinamo. 

În urma verificărilor s-a stabilit că aceste obiecte periculoase au fost introduse prin toaletă. cazul este investigat de Serviciul Arme și Explozivi de la Poliția Capitalei.

Cu ce ”arsenal” au mers suporterii la meciul Rapid-Dinamo. Le cărau cu sacul. Pe unde au fost aduse

”La data de 1 septembrie 2023,  polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au fost sesizați de către jandarmi din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, cu privire la faptul că, în contextul meciului de fotbal FC RAPID București - FC DINAMO 1948 București, a fost identificat un sac de plastic care conținea mai multe materiale pirotehnice. 

Citește și: VIDEO Scandal, în Ghencea, între suporterii echipelor Dinamo și Steaua. Au intervenit jandarmii

În fapt, colegii jandarmi, în urma desfășurării activității de verificare a arenei sportive, au identificat un sac din plastic, în interiorul căruia se aflau 44 de articole pirotehnice, ambalate în mai multe pachete, dar și un banner.

În temeiul sesizării, la față locului s-au deplasat cu operativitate polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, context în care s-a procedat la ridicarea

 bunurilor în cauză și efectuarea cercetării la față locului, în vederea identificării autorilor care au deținut în mod ilegal și au introdus în incinta stadionului articolele pirotehnice, cu intenția de a le utiliza pe parcursul partidei de fotbal.

Din verificările efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că accesul în zona în care au fost găsite produsele în cauză, s-a făcut printr-o toaletă.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Explozive, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept”, a transmis Poliția Capitalei.

Scandal între suporteri la meci

”Înaintea debutului partidei, în momentul în care jucătorii FC RAPID  au salutat publicul, a avut loc un conflict între mai multi suporteri rapidiști dispuși în tribuna a II-a, după care, doi dintre aceștia au pătruns pe suprafața de joc.

De asemenea, pe timpul plecării galeriei oaspete din arena sportivă, au avut loc provocări între suporterii celor două echipe, moment în care oaspeții au aruncat cu două petarde către rapidiștii dispuși în Peluza Sud. În acest context, un suporter a fost rănit și a fost transportat la echipajul de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Citește și: Galeriile de la Steaua și Dinamo, pe scandal la o casă de pariuri. S-au răzbunat pe mașinile parcate

În acest moment, efectuăm verificările necesare identificării făptuitorilor, pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun.

Atragem din nou atenția asupra pericolului reprezentat de materialele pirotehnice, subliniind faptul că deținerea și folosirea acestora sunt ilegale și se pedepsesc conform cadrului legal în vigoare”, a transmis Jandarmeria București.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te