Cu cât se închiriază un apartament de 50 mp în Cluj-Napoca? Anunțul care i-a revoltat pe români

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 12.05.2024 - 20:31
Cu cât se închiriază o apartament de 50 mp în Cluj-Napoca - Foto: Facebook/Chirie Cluj- blocuri noi
apartament chirie
dormitor

Cu cât se închiriază un apartament de 50 mp în Cluj-Napoca? Deși s-au obișnuit cu prețurile mari când vine vorba de cumpărarea sau închirierea locuințelor, un anunț imobiliar recent i-a înfuriat până și pe locuitorii municipiului de sub dealul Feleacului.

SHARE

Cu cât se închiriază un apartament de 50 mp în Cluj-Napoca? Cu toate că orașul de sub dealul Feleacului a ajuns celebru pentru costul locuințelor și al chiriilor, un clujean care vrea să-și închirieze proprietatea a stârnit un val de reacii negative printre internauții români.

Cu cât se închiriază un apartament de 50 mp în Cluj-Napoca? Anunțul care i-a revoltat pe români

Cluj-Napoca a devenit, de mai mulți ani, un adevărat pol al prețurilor mari ale imobilelor, atât când e vorba de cumpărarea unei locuințe, cât și în privința închirierii acestora.

Dar, deși sunt obișnuiți deja cu sume foarte mari în acest domeniu, un anunț recent i-a „scos din pepeni” până și pe clujeni, dar și pe alți români care au avut comentarii negative la adresa acestuia.

Mai precis, un localnic își caută chiriaș pentru apartamentul de 50 mp, situat într-o zonă semicentrală a municipiului. Prețul cerut: 800 de euro pe lună.

Citește și: Peste 800.000 de români, obligați să depună Declarația Unică. Ce obligații fiscale cere ANAF în mai?

Mai mult, proprietarul are o listă întreagă de alte pretenții de la viitorii locatari, de la un avans pe 3 luni, până la numărul maxim de persoane ce pot sta în locuință.

În plus, acesta nu dorește să aibă de-a face cu vreo agenție imobiliară, probabil pentru a nu plăti comision acesteia.

Apartamentul de 50 mp se închiriază pentru 800 euro pe lună - Foto: stiridecluj.ro

Dar iată cum sună anunțul, conform stiridecluj.ro.

„Apartament de închiriat în zonă Semicentrală, pe Strada Paris - 800 euro. Ofer spre închiriere pe termen lung apartament în zona semicentrală.

Caracteristici principale: Suprafață: 50 mp; Camere: 2 dormitoare cu paturi matrimoniale; Facilități: Balcon, toate electrocasnicele necesare: mașină de spălat rufe, frigider, aragaz etc.

Loc de parcare: Spațiu de parcare subteran inclus în prețul chiriei; Localizare: Zona semicentrală, pe Strada Paris (în zona strazii Somesului).

Vecinătate: Aproape de mijloace de transport, supermarketuri, săli de sport, la 15 minute de mers pe jos fata de Centru; Informații suplimentare: Blocul dispune de un lift

Contract de închiriere pe termen lung. Pentru închiriere se cere garanție contravaloarea unei luni, bani care se returneaza la final sau se scade din contravaloarea ultimei chirii dacă apartamentul este într-o stare bună.

Nu acceptăm mai mult de 2 persoane decât în cazul unei familii cu 1-2 copii. Nu colaborăm cu agenții”, se arată în anunțul imobiliar.

Citește și: Guvernul pregătește taxele pentru anul viitor. Românii care au case și terenuri vor plăti bani grei

Reacția clujenilor și nu numai pe internet a fost virulentă, dovadă și comentariile postate de aceștia în mediul online, potrivit aceleiași surse.

Unul dintre dormitoarele apartamentului de 2 camere - Foto: stiridecluj.ro

„Cum va gândiți să cereți 800 euro pe un apartament cu 2 dormitoare , fără living? Nici hol nu aveți, că intri direct în bucătărie! De unde se nasc anomaliile astea?”.

„Asta da preț, rata la un astfel de apartament e maxim 400€, ați înnebunit de tot cu prețurile astea prin Cluj”.

„Cine are de dat 800 euro pe chirie își face singur credit pentru apartament”; „Bă, voi clujenii ați luat-o razna rău de tot? 800 de euro??? Ai palat???”.

Acestea au fost doar câteva dintre reacțiile furioase ale internauților la citirea anunțului. Rămâne de văzut dacă proprietarul își va găsi, totuși, chiriașul care să îndeplinească toate cerințele solicitate sau va mai scădea din suma cerută.

Citește și: Orașele cu cele mai ieftine chirii din țară. Unde poți locui cu 370 €/lună. Ce salarii au chiriașii?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te