Primarul din Seleuș, Arad, bolnav de COVID, atacă în instanță carantinarea

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.08.2020 - 16:18
Două sate din comuna Seleuș sunt în carantină de la 1 august. SURSA FOTO: aradon.ro

Primarul din Seleuș, județul Arad, a atacat în instanță ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) prin care două sate din comună sunt puse sub carantină. Este al doilea caz, după cel al satului Gornet, Prahova, care atacă în instanță carantina.

SHARE

Primarul Cristian Branc, la rândul său în izolare la domiciliu, după infectarea cu coronavirus, a declarat, joi, că măsura nu se justifică, în condiţiile în care în ultima săptămână au fost confirmate doar cinci cazuri noi.

„Am atacat la Curtea de Apel Bucureşti ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nr. 4659263 din 1 august, prin care s-au carantinat localităţile Seleuş şi Moroda. Iniţial am susţinut ideea carantinei, pentru că am avut 55 de cazuri, dar apoi am avut doar câteva cazuri noi şi nu se mai justifică o astfel de măsură. Am luat decizia să apelez la instanţă şi pentru că locuitorii comunei mi-au cerut o reacţie, fiind foarte nemulţumiţi. Noi suntem recunoscuţi pentru cultivarea legumelor, iar localnicii îşi vând produsele în toată ţara, mai ales în Ardeal. De când s-a auzit că suntem în carantină, producătorii din Seleuş au mari dificultăţi în a-şi vinde mărfurile, clienţii se feresc de ei când află de unde provin. Au fost cazuri în care nici nu au mai fost primiţi să vândă în anumite pieţe”, a declarat joi, pentru Agerpres, primarul din Seleuş.

Cristian Branc a mai spus că în prezent există 60 de cazuri de COVID-19 confirmate în comună.

Însuşi primarul comunei a fost infectat cu SARS-CoV-2 şi a fost spitalizat, fiind externat în urmă cu cinci zile, aflându-se în prezent în izolare la domiciliu.

Focarul de COVID-19 din Seleuş a fost anunţat de autorităţile din Arad în 22 iulie. Ulterior, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis să plaseze în carantină localităţile Seleuş şi Moroda, din aceeaşi comună, iar măsura a fost confirmată printr-un ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Este al doilea caz în care un primar atacă în instanță o decizie de carantinare a DSU, după Gornet, județul Prahova. Acolo, autoritățile locale au obținut ridicarea carantinei chiar în ziua în care expirau legal cele 14 zile. 

Citește și: Cu proces cu tot, Gornet va ieși din carantină la termen. Încă mai sunt cazuri COVID

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.