Premierul AUR, Călin Georgescu: Patrioții americani, precum moții lui Horea, Cloșca și Crișan

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 07.01.2021 - 11:56
Călin Georgescu, preferatul AUR și Sputnik, se solidarizează cu protestatarii violenți. Sursa: Facebook

Călin Georgescu, propunerea de premier a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), lăudat în mod repetat de organul de propagandă al Moscovei, a postat un mesaj de susținere a protestatarilor pro-Trump care au năvălit în Capitoliu și au atacat congressmenii și forțele de ordine.

SHARE

Călin Georgescu a preluat teoria conspirației vehiculată de Donald Trump și susținătorii săi, care acuză o „fraudă electorală” care nu a fost confirmată niciodată de autorități, postând o imagine cu un protestatar trumpist ținând un tricolor.

 „Tricolorul românesc este prezent astăzi în Washington D.C la marșul de susținere a lui #Trump. Patrioții americani au răspuns chemării de a protesta împotriva furtului electoral orchestrat de democrați împreună cu China, Rusia, Iran, Germania, Franța și alte puteri vrăjmașe și s-au strâns precum moții lui Horea, Cloșca și Crișan sau Avram Iancu la Țebea. România este alături de frații americani”, scrie Călin Georgescu pe Facebook.

Călin Georgescu, căruia Sputnik i-a închinat ode în urmă cu câțiva ani și căruia TVR îi ia interviuri în care acesta susține că „România nu e un stat, e o corporație”, a fost propunerea AUR pentru funcția de prim-ministru. 

Citește și: Călin Georgescu, pe care Sputnik îl numea „o gură de aer curat”, propunerea AUR ca premier

De reacția violentă a susținătorilor lui Trump profită și organul de propagandă al Moscovei, Sputnik, care publică un text intitulat „America, mai periculoasă oricând, pentru întreaga lume”.

Conspirațiile curg și pe un alt site asociat frecvent cu fake news, ActiveNews, care susține  că are loc o „mare resetare”: „În capul cui se vor sparge toate acestea? În capul lui Trump. Numai că pentru el minerii sunt chiar senatorii și deputații. Șansele lui Donald Trump de a răsturna planurile artizanilor Marii Resetării care urmăresc în plan imediat instalarea lui Joe Biden la Casa Albă, pe 20 ianuarie, s-au micșorat dramatic.”

Conspirațiile curg pe ActiveNews. 

Și alți conspiraționiști români cunoscuți, precum avocatul Gheorghe Piperea și Iulian Capsali, au sărit în apărarea protestatarilor violenți și a lui Donald Trump, susținând că „simpla lui existență este un pericol la adresa stabilității Lumii Noi” (Capsali) sau „ Cei care au câștigat au fost regizorii, aceeași care au inventat corectitudinea politică. Aceeași care își doreau omul nou de tip fascist sau comunist ori supra-omul și care își doresc acum nou-normalul, purtătorul de mască, ARN mesager și ideologie cinic progresistă” (Piperea). 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te