Călin Georgescu, pe care Sputnik îl numea „o gură de aer curat”, propunerea AUR ca premier

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 14.12.2020 - 13:29
Călin Georgescu, premierul visat de AUR, o combinație de teorii ale conspirației, fan legionari și admirat de Sputnik.Sursa foto: Facebook

Călin Georgescu, căruia Sputnik i-a închinat ode în urmă cu câțiva ani și căruia TVR îi ia interviuri în care acesta susține că „România nu e un stat, e o corporație”, este propunerea AUR pentru funcția de prim-ministru.

SHARE

Pe pagina de Facebook „Călin Georgescu – premierul nostru”, sunt distribuite imagini cu portretul acestuia înconjurat de tricolor, care amintesc de tablourile închinate lui Ceaușescu și declarații ale acestuia, cu texte precum „Va veni vremea când ... vor plăti!Se va termina și cu statul subteran” și „Suntem sub asediul poveștilor de adormit copii, eu am să vă spun însă, astăzi, o poveste de trezit adulții: Sistemul actual se teme de marea resetare ce va urma”.

George Simion, unul din cei doi șefi ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), lăudându-l pe Călin Georgescu la emisiunea lui Ionuț Cristache (ex-Antena3) de la Televiziunea Română, acesta apreciind că Georgescu este „un om capabil”:

Fan Ștefan cel Mare, Codreanu, Antonescu 

Nici lui Călin Georgescu nu îi lipsește, ca unor politicieni AUR, admirația pentru mareșalul Ion Antonescu și liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu, acesta publicând pe Facebook o filmare în care a susținut, între altele „cel care lupta pentru Dumnezeu și neam nu va fi învins niciodată. Neamul românesc, niciodată, nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, prin Mihai Viteazul, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Cuza, Kogălniceanu, Corneliu Zelea Codreanu, prin mareșalul Ion Antnescu și mulți alți eroi, prin ei a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională, nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”. 

Călin Georgescu a fost invitat periodic la TVR să-și expună ideile. Într-o emisiune de anul acesta, din aprilie 2020, el a susținut că „România nu are economie” și „România nu este un stat, este o corporație”. 

 

Propus premier de o asociație care a felicitat Rusia pentru anexarea Crimeei și de Dan Puric 

Călin Georgescu a fost, din 2010 până în 2013, raportor special ONU pentru efectele adverse ale transportului de produse și deșeuri toxie și periculoae asupra realizării drepturilor omului din partea României, conform unei prezentări publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe

A fost director executiv al Centrului Națioanl pentru Dezvoltare Sustenabilă, un institut sub egida Academiei Române, care în 2011 a devenit o fundație independentă.

În 2008, a coordonat redactarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României Orizonturi 2013-2020-2030, sub coordonarea guvernamentală a lui Călin Popescu Tăriceanu (premier  atunci) și Attila Korodi (ministrul Mediului atunci).

„Prezenta Strategie stabileşte obiective concrete pentru trecerea, într-un interval de timp rezonabil şi realist, la modelul de dezvoltare generator de valoare adăugată înaltă, propulsat de interesul pentru cunoaştere şi inovare, orientat spre îmbunătăţirea continuă a calităţii vieţii oamenilor şi a relaţiilor dintre ei în armonie cu mediul natural”, se arată în această strategie, pe care o puteți consulta aici.  

În noiembrie 2016, Federația Societatea Civilă Românească, considerată la vremea respectivă apropiată de PSD și Dan Voiculescu, l-a propus pe Georgescu premier, susținând că „Cerem poporului ca în vremurile actuale, în care politicienii se sfâșie între ei, să fim împreună cu toții și să impunem partidelor politice care se vor confrunta în alegerile din decembrie să răspundă apelului nostru de a instala la Palatul Victoria un premier patriot, unificator de forțe naționale, cu o reputație morală și profesională ireproșabilă pe plan național și internațional, emanat de societatea civilă autentic românească”. Aceeași Federație Societatea Civilă îi trimitea, în 2014, o scrisoare de felicitare ambasadorului Rusiei la București, pentru anexarea Crimeei: „Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor vă transmite dvs. și, prin dvs., populației regiunii Crimeea și orașului Sevastopol felicitările noastre cu prilejul istoricului eveniment, întoarcerea la patria-mamă.”

În 2015, și Dan Puric, rusofil, îl susținea pe Călin Georgescu la funcția de prim-ministru, spunând atunci că „e un spirit cinstit, incoruptibil” și că „Sufletele copiilor nevinovați ne obligă să facem o curățenie totală. Niciodată nu o să ma o funcție. Tot ce îmi doresc e ca țara asta să iasă din ghetoul acesta securist. E nevoie o gardă de oameni marcați de dorul binelui, cum ar zice Eminescu. Sunt convins că în clipa în care domnia sa ar intra într-o funcție de genul acesta ar contamina în jurul său”. 

Are admirația Sputnik

Cele mai multe ode i le-a închinat lui Georgescu Sputnik, organul de propagandă al Moscovei, în anii 2015 și 2016. Redăm câteva fragmente din aceste texte:

 

Despre liderii AUR, citiți și: 

Întâia familie AUR: Claudiu și Adela Târziu. El editează cărți, ea ține o firmă de bodyguarzi

VIDEO Simion (AUR), despre legionari și Antonescu: Nu e rolul meu să mă exprim. Au și bune, și rele

Sorin Lavric, senator AUR, dat afară din Uniunea Scriitorilor pentru sexism, rasism și șovinism

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te