Ciprian Ciucu continuă să-l vâneze pe Nicușor Dan: „Șase scânduri dintr-o bancă au ajuns pe șantier”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.09.2022 - 14:57
Ciprian Ciucu are o relație dificilă cu Nicușor Dan/ Foto: Inquam Photos/ George Călin

Primarul Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, continuă atacurile pe Facebook la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan. Deși PNL îl susține pe Nicușor Dan în funcție, relația acestuia cu Ciprian Ciucu este tensionată.

SHARE

Noul atac al lui Ciprian Ciucu a fost provocat de anunțul lui Nicușor Dan referitor la lucrările de la Pasajul Doamna Ghica. „Șase componente ale tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica au ajuns pe șantier. Pregătim acum amplasamentul pentru montarea lui. Se amenajează platforma pentru asamblarea tablierului între rampa 1, sensul spre Șoseaua Petricani și culeea 1”, a scris primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Ciprian Ciucu a reacționat ironic: „Șase scânduri dintr-o bancă au ajuns pe șantier și sunt gata pentru a fi montate”.

Ulterior, primarul Sectorului 6 și-a șters postarea, nefiind prima dată când procedează așa.

Foto: Facebook/ Florin Cobzac

Pe 15 septembrie, preşedintele PNL Bucureşti şi primar al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat, la o dezbatere privind digitalizarea, că în Capitală e nevoie de o aplicaţie cu o hartă de planificare strategică pentru realizarea lucrărilor de utilităţi, el reclamând „lipsa de capacitate de coordonare a Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) pe tot ce înseamnă operatori”.

VIDEO Putin s-a înconjurat de lunetiști, după atentatul asupra convoiului în care se afla

„Avem oraşul ăsta în care avem şapte primării, zeci de operatori de utilităţi, oamenii ăştia toţi fac lucrări, se apucă să sape oraşul şi vin la mine şi zic: <<Domnule primar, ce facem, nu se mai termină lucrarea aia?>> Şi zic <<stai puţin, că nu e a mea>>. Pe mine mă întreabă toată lumea de orice lucrare din Sectorul 6, poate să fie a PMB-ului, a ENEL-ului. Şi am zis <<domn’e, nu pot să am atâtea lucrări şi eu să nu ştiu de ele>> (…). Normal ar fi să avem aplicaţia asta, i-am spus-o şi primarului general, dar na, cu cine să vorbeşti? Vorbesc cu…. I-am zis ‘domn’e, nu e normal’ (…). Ar trebui să avem o aplicaţie cu o hartă de planificare strategică, un plan de investiţii, măcar să ştiu dacă mă duc pe strada Târgu Neamţ şi vreau să o refac, atunci îi întreb pe toţi o singură dată. Noi facem un plan anual de investiţii sau pe cinci ani, că aşa se face în oraşele civilizate, toţi operatorii vin şi spun <<Domne, ne planificăm cu toţii acolo lucrări şi intrăm toţi o dată’>> Nu după ce eu mi-am închis lucrarea, vine Apa Nova şi scarmănă pământul iară”, a afirmat primarul Ciprian Ciucu, citat de Agerpres.

Prima reacție a Kremlinului după ce mașina lui Putin a fost atacată într-o coloană. Refuză evidența

El a subliniat că se pierd foarte mulţi bani, dar şi nervi deoarece în municipiul Bucureşti nu există această coordonare cu privire la lucrările care se efectuează.

„Efectiv, sunt disperat. E incredibil, această lipsă de capacitate de coordonare a PMB pe tot ce înseamnă operatori, este efectiv incredibil. Se pierd bani, se pierd foarte mulţi nervi, nimeni nu e în stare să facă această coordonare a investiţiilor care există în orice oraş european. O aplicaţie, deci nu ar trebui să vină Ciucu cu harta ruşinii, un birou de coordonare la nivelul Municipiului Bucureşti, care chiar să facă chestiunea aceasta”, a mai spus Ciucu.

Primarul sectorului 6 a participat la o dezbatere cu tema „Europa Digitală, România Încotro”, organizată de Comisia pentru Comunicaţii şi Societate Informaţională, la sediul PNL Bucureşti, relatează Agerpres.

În luna iunie a acestui an, Ciucu l-a acuzat pe Dan că, deși „este bine intenţionat, dedică foarte mult timp Primăriei, dar are o mare problemă de management şi leadership”.

„Este un primar bine intenţionat, căruia la nivel de principii şi de ce vrea să facă nu prea ai ce să-i reproşezi, care are o mare problemă de management şi leadership. Management înseamnă că trebuie să te ocupi şi de chestiuni cu prioritate care stau să cadă pe tine şi sunt foarte importante şi leadership înseamnă să vii cu anumite viziuni care să fie comune în tot oraşul şi să-i încolonezi în spatele tău pe ceilalţi primari. (...) Omul ăsta dedică extrem de mult timp Primăriei Generale, ştie în amănunt foarte multe lucruri la un nivel de detaliu (...) care nu-şi controlează propriul aparat, care nu are o echipă în spate să-i pună viziunea în aplicare", a spus Ciprian Ciucu. 

Totodată, el a fost de părere că Nicuşor Dan ia greu decizii.

„Cea mai complexă instituţie din România este Primăria Capitalei, cu cele mai mari probleme. (...) Un primar independent este mai dependent decât un primar partinic. Când eşti un primar partinic şi ai în spate oameni, echipă, forţă, voturi, inclusiv în Consiliul General sau Local, vii cu ceva şi pui pe masă. Când eşti independent, negociezi cu toate forţele politice. Eu nu i-am cerut lui Nicuşor Dan chestii până acum în interes personal pentru PNL (...) în afară de chestiuni ce ţin de administraţie şi dreptul de a face, că asta e problema mea cu Primăria Capitalei, eu sunt subdivizine de unitate administrativ-teritorială. Degeaba am banii, degeaba am proiectul, dacă nu am dreptul de a face", a adăugat Ciucu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te